Τρίτη 21 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δέχεται σήμερα σε «ακρόαση» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, κατόπιν αιτήματός της.

Η Φ. Γεννηματά προσέρχεται εισηγούμενη νέο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον ΠτΔ, το ταχύτερο δυνατόν, βάζοντας για διάλογο «τέσσερις βασικές προτάσεις»:

-- «Για όσο χρονικό διάστημα η χώρα δεν έχει διασφαλίσει τη σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση μέσα στο ευρώ και στην Ευρώπη, δεν πρέπει να αντιμετωπίσει την προοπτική εκλογών. Ιδιαίτερα όσο η νέα Σύμβαση και το Μνημόνιο δεν έχουν υπογραφεί, όσο δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, όσο δεν έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για την απαραίτητη αναδιάρθρωση και τη δραστική απομείωση δημοσίου χρέους».

-- «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οφείλει να κυβερνήσει και να εφαρμόσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που η ίδια ανέλαβε. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε παρόντες, τόσο με την κριτική μας όσο και με τις εποικοδομητικές προτάσεις μας. Ο πρωθυπουργός, εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει γιατί δε διαθέτει τις απαραίτητες δυνάμεις, ας το δηλώσει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

-- «Είναι ώρα να ληφθούν σοβαρές και θετικές αποφάσεις (...) Πρώτο βήμα είναι η συναινετική αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την κατάργηση του άδικου bonus των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα (...) Είναι σαφές ότι οι επόμενες εκλογές πρέπει να γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής».

-- «Στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να επανεξεταστούν θετικά τα σημεία εκείνα της Συμφωνίας που δημιουργούν ιδιαίτερα δυσμενείς καταστάσεις για κατηγορίες του πληθυσμού και αντιστρατεύονται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ