Τρίτη 21 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Περίμενε κάτι καλύτερο στον ανασχηματισμό...

Γκρινιάζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, για το αποτέλεσμα του πρόσφατου ανασχηματισμού, καθώς θεωρεί ότι το νέο σχήμα δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι των «εταίρων», με τη στήριξη και του κόμματός του. Αμφισβητεί, παράλληλα, το κατά πόσον το συγκεκριμένο σχήμα έχει τη βούληση και την ικανότητα, μέσα από την υλοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας, να προωθήσει τις «μεγάλες τομές» - ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου, που θα στήριζαν την προσπάθειά του για ανάκαμψη.

Εγραψε χαρακτηριστικά στο διαδίκτυο, σε σχόλιό του με τίτλο «Πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα»: «Θλίβομαι. Πάντα υπήρχαν δύο ειδών πολιτικοί. Αυτοί που κυρίως δουλεύουν και αυτοί που κυρίως μιλάνε. Οι πρώτοι είναι δυσεύρετοι σε όλα τα κόμματα, οι "μπλαμπλάδες" όμως είναι παντού και είναι πρόθυμοι. Δυστυχώς, ο κ.Τσίπρας συνεχίζει να έχει αδυναμία στους "μπλαμπλάδες". Αυτό το αδιέξοδο ζούμε εδώ και έξι μήνες. "Πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα" που λέει κι ο λαός μας. Η χώρα μετά τη συμφωνία με τους εταίρους μας χρειαζόταν μια αποφασισμένη σφιχτή ομάδα που γνωρίζει τα προβλήματα και δίνει λύσεις. Αντί γι' αυτό, ο πρωθυπουργός επέλεξε πάλι μετριότητες. Κομματικούς υπαλλήλους, λαϊκιστές και βουλευτές που μέχρι χθες απειλούσαν ότι θα τον καταψηφίσουν. Δεν θα έρθει όμως έτσι η ανάκαμψη, Αλέξη»...

Αλλά κι από νωρίτερα ακόμα, το Ποτάμι σε σχόλιό του, έψεγε τον πρωθυπουργό ότι «η οικογενειακή φωτογραφία της νέας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποτυπώνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την ατολμία του κ. Τσίπρα να προχωρήσει στις μεγάλες τομές που επιζητά η κοινωνία. Αντί για νέα κυβέρνηση βλέπουμε ανακύκλωση στελεχών του κομματικού σωλήνα, αγωνιστών των τηλεοπτικών πάνελ και εσωτερικές διευθετήσεις με ισχυρές δόσεις κωμωδίας. Η αυτονόητη αντικατάσταση εκείνων που δεν στήριξαν τις επιλογές του πρωθυπουργού δεν συνιστά τομή.Δυστυχώς, η χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή προχωράει με μια αδύναμη κυβέρνηση, κατώτερη των περιστάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ