Πέμπτη 16 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
Η εξαπάτηση έφτασε στα όριά της. Ο λαός θα πληρώσει το άθλιο μνημόνιο Τσίπρα

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Eurokinissi

Η ιστορία τελικά δεν επαναλαμβάνεται απλά ως φάρσα, αλλά μάλλον ως τραγωδία. Το σκηνικό ο ελληνικός λαός το έχει ξαναζήσει.

Το 2010 από το «λεφτά υπάρχουν» του κ. Γιώργου Παπανδρέου, φτάσαμε στο βάρβαρο μνημόνιο 1. Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου του κ. Σαμαρά και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο μνημόνιο 2. Σήμερα, το 2015, από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το «θα σκίσουμε όλα τα μνημόνια» του κ. Τσίπρα, φτάσαμε στο μνημόνιο 3.

Για όλους έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αλήθειας.

Αυτή η ώρα έφτασε για εσάς κ. Τσίπρα. Ελπίζω από κάποιο γραφείο που είστε, εδώ ή στο Μέγαρο Μαξίμου, να με ακούτε, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχετε εμφανιστεί μέσα σε αυτήν την αίθουσα που συζητάει ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Η δημαγωγία, η συνειδητή εξαπάτηση έφτασε στα όριά της.

Ολα όσα μας είπατε για τα μνημόνια που θα σκίζατε, για τα νταούλια που θα χτυπάγατε και θα χόρευαν οι αγορές, δυστυχώς τώρα δεν προκαλούν γέλιο.

Γιατί ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο λαός είναι πολύ πικρός, πολύ βαρύς και ασήκωτος.

Ο λαός θα πληρώσει το άθλιο μνημόνιο Τσίπρα.

Παραμύθια τέλος!

Δυστυχώς για εσάς, το παραμύθι της σκληρής, περήφανης διαπραγμάτευσης τελείωσε, δεν πείθει πλέον.


Eurokinissi

Αποκαλύφτηκε ότι η ΕΕ είναι μία αντιδραστική, ιμπεριαλιστική συμμαχία, η οποία δεν αλλάζει με δημοψηφίσματα.

Αποκαλύφτηκε ότι καμία αστική - ούτε με αριστερό πρόσημο- κυβέρνηση δεν μπορεί να βαρά τα νταούλια σε αυτούς που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας, στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Αποδείχτηκε ότι οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων, η διαπάλη της Γερμανίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ δεν αφορά στην προστασία των λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά στα κέρδη τους, τα κέρδη του κεφαλαίου.

Αντιλαϊκά σχέδια έχει και ο Σόιμπλε, αλλά και οι φίλοι σας, ο Ολάντ και ο Ομπάμα, που τους παρουσιάζετε ως δήθεν εχθρούς της λιτότητας.

Καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων προώθησε και συνεχίζει να προωθεί ο Ολάντ στη Γαλλία, ενώ η Λαγκάρντ του ΔΝΤ, στο οποίο κυριαρχούν οι ΗΠΑ, πρωταγωνιστεί στην κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Μιλάτε μόνο για τον Σόιμπλε και ξεχνάτε τον Κάμερον, την Λεπέν, τον Λιου.

Ολοι μαζί ζήτησαν να προχωρήσουν τα μέτρα σφαγής του λαού.

Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, στην οποία υποκλίνεστε, δεν υπήρξε ποτέ μια Ενωση της ειρήνης, της ισοτιμίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αντικομμουνιστές, λυσσασμένοι εχθροί της Σοβιετικής Ενωσης και του εργατικού κινήματος ήταν οι ιδρυτές της, ο Αντενάουερ και ο Σούμαν που θαυμάζετε.

Γι' αυτό και η ΕΔΑ χαρακτήριζε πριν από τη χούντα την τότε ΕΟΚ ως «λάκκο των λεόντων» και τους ιδρυτές της, τους οποίους εσείς υμνείτε.

Ρωτήστε και κανέναν άλλο, τον κ. Φλαμπουράρη για παράδειγμα, να σας ενημερώσει σχετικά, γιατί δεν τα πάτε καλά με την Ιστορία.

Λέτε ότι κάνατε ό,τι μπορούσατε, για να αντιμετωπίσετε τους εκβιασμούς των δανειστών.

Λέτε ψέματα.

Παραμυθιάσατε μεγάλο μέρος του λαού ότι αρκεί να σας ενισχύσει στις κάλπες, για να πετύχετε φιλολαϊκή συμφωνία.

Την ίδια ώρα που λέγατε ότι σας εκβιάζει η τρόικα, παρουσιάζατε ως μονόδρομο την παραμονή μας σε αυτήν τη φυλακή των εκβιαστών.

Υπογράψατε τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη και δεν προετοιμάσατε, ούτε παρουσιάσατε στο λαό καμιά εναλλακτική λύση.

Μια μέρα μετά το δημοψήφισμα, βρεθήκατε αγκαλιά με τους ηγέτες του ΝΑΙ, να παρουσιάζετε την υπογραφή νέας συμφωνίας ως μοναδική επιλογή, με τα ίδια επιχειρήματα, τον ίδιο εκφοβισμό που ακούμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Τώρα δηλώνετε έκπληκτος για τη σκληρή στάση της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Μα, όλα όσα έγιναν στις τράπεζες, τα παρουσίαζε ως πιθανό σενάριο ήδη προεκλογικά ο κύριος Βαρουφάκης, μέχρι προχτές υπουργός Οικονομικών σας.

Ποιον προσπαθείτε να κοροϊδέψετε;

Είστε υπερήφανοι για το τσάκισμα του λαού

Αποτελεί θράσος να μιλάτε ακόμη και σήμερα για τη σκληρή, περήφανη μάχη που τάχα δώσατε απέναντι στους δανειστές.

Αισθάνεστε περήφανος:

  • για τη νέα μείωση του εισοδήματος των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων;
  • για το πάγωμα - δηλαδή στην ουσία - το κόψιμο των συντάξεων;
  • για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης;
  • για τους άδικους έμμεσους φόρους;
  • τις αυξήσεις του ΦΠΑ στα τρόφιμα που πλήττουν εξίσου άνισα εισοδήματα;

Αισθάνεστε περήφανος για την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων;

  • την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας;
  • το χτύπημα των αγροτών;
  • τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις;
  • την αύξηση της φοροαφαίμαξης των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών και εμπόρων;

Τι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτά τα ατελείωτα μέτρα τα πρότεινε κάποια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τη στιγμή που εσείς οι ίδιοι χαρακτηρίζατε αβάσταχτα τα μέτρα του email Χαρδούβελη;

Αφήστε, λοιπόν, τα μισόλογα και πείτε καθαρά στο λαό:

Σε ποια χέρια θα βρεθούν τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης των εγχώριων υδρογονανθράκων, μετά την έγκριση του ανεξάρτητου Ταμείου, στο οποίο θα μεταφερθούν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας!!!

Απαντήστε:

Ποιες πραγματικές εγγυήσεις μπορείτε να δώσετε για τις λαϊκές καταθέσεις, αφού εγκριθεί σε επίπεδο εθνικού Δικαίου η κοινοτική οδηγία - πλαίσιο για την ανάκαμψη και εξυγίανση των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων (πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει κούρεμα καταθέσεων).

Φτιάχνετε νέους αντιλαϊκούς μύθους

Ο νέος μύθος με τον οποίο συνοδεύετε το τερατώδες μνημόνιο, έχει δύο συστατικά στοιχεία:

Το ΠΡΩΤΟ είναι η περιβόητη δικαιότερη κατανομή των βαρών.

Εχετε ξεπεράσει κάθε όριο βρώμικης προπαγάνδας. Τι λέτε στον εργαζόμενο, στον αγρότη, στο συνταξιούχο;

-- Να ξεχάσει όσα βάρη έχει ήδη φορτωθεί στην πλάτη του από τα δύο προηγούμενα αντιλαϊκά μνημόνια.

-- Να αποδεχτεί ότι όλοι οι προηγούμενοι αντιλαϊκοί νόμοι, που θα τους καταργούσατε τάχα με ένα άρθρο, ήρθαν για να μείνουν αιώνια.

-- Να αποδεχτεί στην πλάτη του και το νέο βουνό των αντιλαϊκών μέτρων.

-- Και επιπλέον να θεωρήσει ότι όλα αυτά αντισταθμίζονται, επειδή θα αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων με κέρδη έως 50.000 ευρώ, που φυσικά δεν είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι...

-- Για τα μονοπώλια δεν υπάρχει πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, ενώ συνεχίζονται οι προκλητικές φοροαπαλλαγές. ΕΛΕΟΣ!

-- Μιλάτε προκλητικά για τη δυνατότητα αναδιανομής, την ώρα που οι εφοπλιστές συνεχίζουν να πληρώνουν ως ετήσιο φόρο τα ναύλα λίγων ημερών.

-- Μιλάτε για δίκαιη αναδιανομή, την ώρα που ο υπουργός σας, κ. Κουρουμπλής, σχεδίαζε ν' αυξήσει τις τιμές στα γενόσημα που παράγει η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

Γι' αυτά τα θέματα και για τις πολεμικές δαπάνες, δεν υπογράφατε τις αρχικές προτάσεις Γιούνκερ, για να ικανοποιήσετε τα φιλαράκια σας, κάποιους εφοπλιστές και κάποιους φαρμακοβιομήχανους.

Το ΔΕΥΤΕΡΟ βασικό στοιχείο του εμπορίου ελπίδας, το οποίο προκλητικά συνεχίζετε, είναι η προοπτική επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, με το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ και τις υποσχέσεις αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους.

Ούτε λίγο - ούτε πολύ εμφανίζετε την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων, ως δρόμο που οδηγεί στη λαϊκή ευημερία.

Ποιον κοροϊδεύετε;

Η ισχυρή θέση του τουριστικού κλάδου οδήγησε τάχα σε ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι του κλάδου τα χρόνια της κρίσης;

Μπορεί να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, χωρίς να αυξηθεί το ξεζούμισμα των εργαζομένων, η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης;

Οι εργαζόμενοι ξέρουν την απάντηση, τη βιώνουν καθημερινά.

Ολοι θυμούνται ότι η προηγούμενη αναδιάρθρωση του χρέους, το μεγάλο κούρεμα που έγινε τότε, συνοδεύτηκε με κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

Ο λαός οδηγείται στη χρεοκοπία, πληρώνοντας εκτός των άλλων ένα κρατικό χρέος που δε δημιούργησε ή που δεν ωφελήθηκε από τη διόγκωσή του.

Εξάλλου, το νέο μεγάλο πακέτο Γιούνκερ που διαφημίζετε, δεν είναι τόσο νέο. Στην ουσία, περιλαμβάνει τα γνωστά κονδύλια του επόμενου ΕΣΠΑ, δηλαδή του ΣΕΣ, που ήταν ήδη στο τραπέζι εδώ και πολύ καιρό.

Να μην μπει ο λαός κάτω από ξένες σημαίες

Ποια είναι τα στηρίγματά σας, κύριε Τσίπρα;

Οι 3 πολιτικοί σωματοφύλακες του μεγάλου κεφαλαίου, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, στηρίζουν ενεργά την πολιτική σας, που υπηρετεί την αστική τάξη.

Οι βιομήχανοι και άλλοι εργοδοτικοί φορείς σάς χτυπούν φιλικά την πλάτη, για να εκπληρώσετε τη δήθεν «εθνική επιταγή» της χρεοκοπίας του λαού.

Ολοι μαζί προβάλλουν το φόβητρο της κρατικής χρεοκοπίας, για να δεχτεί ο λαός τον πιο αργό θάνατο της συνεχιζόμενης επιδείνωσης και εξαθλίωσης που φέρνει η νέα συμφωνία.

Μια συμφωνία εξαιρετικά εύθραυστη σε κάθε της βήμα, όπως επιβεβαιώνουν οι χτεσινές διαφωνίες μεταξύ Βρετανίας και Γερμανίας για το σχηματισμό της αρχικής «μικρής συμφωνίας-γέφυρας».

Στην πλάτη του ελληνικού λαού οξύνεται η διαπάλη μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το μέλλον της Ευρωζώνης, καθώς και μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για την ηγεμονία στην Ευρώπη.

Γι' αυτό, το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί το επόμενο διάστημα, αργότερα, παρά την προσωρινή συμφωνία.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει σήμερα εναλλακτική λύση. Εμείς απαντάμε ότι ασφαλώς και υπάρχει.

Ομως, δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για το λαό η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής. Κι ας τη δούμε λίγο αυτή τη λύση της δραχμής, η οποία αφελώς υιοθετείται από ορισμένους.

Εμείς επιμένουμε ότι δεν αποτελεί διέξοδο για το λαό η λύση της δραχμής, που επιθυμούν ο Σόιμπλε, η Λεπέν, ο Σόρος, οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές, καθώς και διάφορα άλλα φασιστοειδή στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Οι μόνοι κερδισμένοι στην Ελλάδα απ' τη συγκεκριμένη λύση θα ήταν ορισμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι της ναυτιλίας, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, του εμπορίου όπλων.

Ο λαός, όμως, θα συνεχίσει να θυσιάζει τις ανάγκες του στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, που θα εξακολουθούν να κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας.

Ο λαός θα πληρώσει και πάλι, με άλλο τρόπο, με τη μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού, τη μαύρη αγορά, τις ακριβές εισαγωγές κ.λπ.

Γι' αυτό έχει μεγάλες ευθύνες η πλευρά του κ. Λαφαζάνη, του κ. Λαπαβίτσα, άλλων ομάδων εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Αφού στήριξαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή της την πορεία και συνέβαλαν στον αφοπλισμό του λαϊκού κινήματος, τώρα προτείνουν μια κάλπικη διέξοδο, για να συνεχίσουν το ρόλο τους ως δεκανίκια μιας αδιέξοδης πολιτικής, ξένων για το λαό συμφερόντων.

Ομως, υπάρχει η πραγματική διέξοδος της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Φτάνει ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Υπάρχει ο δρόμος που καταργεί πραγματικά τις δεσμεύσεις της ΕΕ για την εγχώρια παραγωγή, απ' το κρέας και τη ζάχαρη μέχρι τα ναυπηγεία και άλλους τομείς της οικονομίας.

Υπάρχει ο δρόμος που ξεριζώνει το καπιταλιστικό κέρδος ως βασικό κριτήριο της παραγωγής και θέτει ως γνώμονα τις κοινωνικές, τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτός ο δρόμος θα επιτρέψει για παράδειγμα να βγούμε απ' την κρίση στον κλάδο των κατασκευών και να καλυφθούν οι ανάγκες σε έργα υποδομής, καθώς και οι στεγαστικές ανάγκες χιλιάδων νέων που ζουν σήμερα αναγκαστικά με τους γονείς τους.

Υπάρχει ο δρόμος που θα επιτρέψει να συναφθούν αμοιβαία επωφελείς διεθνείς συμφωνίες για την εισαγωγή τροφίμων και φαρμάκων, ενέργειας, αφού η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας θα έχει σπάσει τα δεσμά και τις αλυσίδες, με τις οποίες είναι χειροπόδαρα δεμένη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Για ν' ανοίξει αυτός ο δρόμος, πρέπει άμεσα, τώρα να οργανωθεί και ενωθεί ο λαός, να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα αμέσως, να αποκτήσει σαφή αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, στη βάση των βασικών αιτημάτων διεκδίκησης, να αναπτυχθεί η κοινωνική λαϊκή συμμαχία του με τα υπόλοιπα λαϊκά κινήματα που έχουν έναν προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια, να δυναμώσει η συμπαράταξη με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις.

Είναι η μόνη ελπίδα πλέον για το λαό, τη νεολαία, για την έξοδο από την κρίση σε όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Να μην μπει ο λαός κάτω από ξένες σημαίες.

Η σημαία της εργατικής τάξης, των αγώνων του λαού μας, η βαμμένη με το κόκκινο αίμα των παιδιών του, η γαλανόλευκη σημαία των ηρώων αυτής της πατρίδας, θα κυματίζουν πραγματικά περήφανα, όταν ο ίδιος ο λαός μας αποφασίσει να τις πάρει στα χέρια του και να τις σηκώσει ακόμα ψηλότερα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σοβαντίζει» την αντιλαϊκή πολιτική...(25/10/2016)
Μνημείο υποκρισίας(11/11/2015)
Οι τελευταίες εξελίξεις ας αποτελέσουν εφαλτήριο νέων, μεγάλων, ταξικών αγώνων(12/7/2015)
Αντι-ΚΚΕ παραλήρημα από τον υφυπουργό Παιδείας(11/9/2013)
Δε σώζουν το λαό ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε κυβέρνηση συνεργασίας(6/6/2012)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ