Πέμπτη 16 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΗ
ΑΝΕΛ
Να ψηφιστεί το μνημόνιο... για να μη χαθεί η ελπίδα!

Αφήνοντας πίσω του τους «χρησμούς», τα «ως εδώ» και τις «κόκκινες γραμμές» των προηγούμενων μερών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, κάλεσε χτες τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να στηρίξουν το νομοσχέδιο που οδηγεί στο νέο μνημόνιο, για να αποκρούσουν - όπως υποστήριξε - τα σχέδια κύκλων της Γερμανίας που θέλουν να κλείσουν οι τράπεζες, να οδηγηθούν 11 εκατομμύρια Ελληνες στην ανεργία, να κατασχεθούν οι καταθέσεις, για να αποδείξουν ότι ελέγχουν το παιχνίδι.

Ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία είναι προϊόν εκβιασμού και πραξικοπήματος, αλλά παρόλα αυτά αν δεν επικυρωθεί, χάνεται η ελπίδα (του... πραξικοπήματος;)! Κι ακόμα, πως η υπερψήφισή της δείχνει ότι υπάρχουν λαοί που μπορεί να συνθηκολογούν, αλλά δεν ...παραδίδονται!

Με τον τρόπο αυτό, ο Π. Καμμένος παρουσίασε μια συμφωνία-κόλαφο για το λαό, απόρροια των παζαριών που η κυβέρνηση έκανε για λογαριασμό του κεφαλαίου, σαν... «περήφανη» απάντηση σε σχέδια που εξυφαίνονται από σκοτεινούς κύκλους σε βάρος της χώρας!

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, ο οποίος εγκωμίασε το κόμμα του, επειδή δεν εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, ούτε εκβίασε (!), αλλά συστρατεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ...σώσει την πατρίδα, όπως είπε.

Περιγράφοντας το πώς εννοούν οι ΑΝΕΛ τη «σωτηρία», μίλησε για Αραβες επενδυτές, για κατάργηση των εισαγωγών τροφίμων και απόλυση 60.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι με επιδότηση απ' το πακέτο Γιούνκερ θα στραφούν στην πρωτογενή παραγωγή και άλλα τέτοια φαιδρά και κυρίως ...«ρεαλιστικά», στο πλαίσιο της ΕΕ και της στρατηγικής της, που ειδικά για τον αγροτικό τομέα αποσκοπεί στη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λίγα χέρια.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org