Πέμπτη 16 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΗ
ΠΑΣΟΚ
Χειρότερο το νέο μνημόνιο, αλλά... πρέπει να εφαρμοστεί

«Η συμφωνία είναι δύσκολη, επώδυνη, αλλά κρατά την Ελλάδα όρθια. Δεν διαπραγματευτήκαμε και δεν υπογράψαμε εμείς αυτούς τους όρους, εσείς το κάνατε, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί και να ολοκληρωθεί», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χτες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, επιμένοντας για υπερψήφιση του πρώτου εφαρμοστικού πολυνομοσχεδίου καθ' οδόν για το τρίτο μνημόνιο.

Αναγνώρισε, βέβαια, ότι αυτό που καλεί και το ΠΑΣΟΚ να εφαρμοστεί είναι «το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο με τα επαχθέστερα μέτρα», αλλά έσπευσε να χρεώσει εξολοκλήρου την ευθύνη στην κυβέρνηση, άσχετα αν το υπερψηφίζει και το κόμμα της, λέγοντας πως «η συμφωνία φέρει την ίδια την υπογραφή του κ. Τσίπρα».

Σπεύδοντας να ακυρώσει σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τα χαρακτήρισε «καταστροφικά για τη χώρα». «Καταστροφικά» χαρακτήρισε και «τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικού σκοπού και ορισμένου χρόνου».

«Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή για μια βιώσιμη λύση» είπε, ζητώντας «τα επόμενα βήματα να είναι συμφωνημένα», αναζητώντας μάλλον έναν πιο ενεργό ρόλο και για το ΠΑΣΟΚ στις επιταχυνόμενες διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά και την ίδια τη συγκυβέρνηση.

Νωρίτερα, εξάλλου, σπεύδοντας να τονίσει τη χρησιμότητα και του κόμματός της στην προσπάθεια των αστικών πολιτικών δυνάμεων να διασφαλιστεί ο ευρωμονόδρομος, υποστήριξε πως «αποτρέψαμε την ύστατη στιγμή το Grexit με κοινή προσπάθεια», εστιάζοντας στην «καθοριστική συμβολή των δυνάμεων της αντιπολίτευσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ