Πέμπτη 9 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Αθωώθηκε η Βέροια και παραμένει

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Super League, η Βέροια μπορεί πλέον και τυπικά να πανηγυρίζει για την παραμονή της στην κατηγορία, αφού χτες εξαφανίστηκε οριστικά ο κίνδυνος του πιθανού υποβιβασμού για δικαστικούς λόγους. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε χτες ότι η ΠΑΕ Βέροια απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το φερόμενο ως χειραγωγημένο παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό, που έγινε στις 6 Γενάρη 2013 στο Καραϊσκάκη και στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 3-0.

Ετσι, μετά την εξέλιξη αυτή, η μόνη εκκρεμότητα που απομένει ενόψει της νέας σεζόν είναι αυτή που αφορά την τύχη της Κέρκυρας, για την οποία η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει εισηγηθεί τον υποβιβασμό της λόγω παρατυπιών στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Σε αναμονή για το θέμα παραμένουν ο Λεβαδειακός, που υποβιβάστηκε από τη Super League, και ο τρίτος της Football League Απόλλων Σμύρνης, ανάλογα με ποια λύση θα επιλεγεί (υποβιβασμένη ομάδα από τη Super League ή ακόμα μια από τη Football League) σε ενδεχόμενη εφαρμογή της απόφασης.

ΠΑΟΚ: Δείχνοντας αρκετές αδυναμίες, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα, και μάλιστα λίγες μέρες πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του για τον γ` γύρο του Europa League, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε σε φιλικό παιχνίδι από τη γερμανική Μπόχουμ με 4-3. Μάλιστα το αξιοσημείωτο των πολλών λαθών των παικτών του «Δικεφάλου» είναι το γεγονός ότι τα δυο από τα 4 γκολ της Μπόχουμ σημειώθηκαν με αυτογκόλ της ελληνικής ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σήμερα το μεσημέρι (αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί για χτες) στα γραφεία της ΠΑΕ στον Πειραιά, θα γίνει η παρουσίαση του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού, Πορτογάλου Μάρκος Σίλβα, από τη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας. Λίγες ώρες μετά, το απόγευμα (18.30), αναμένεται ο νέος τεχνικός να κάνει και την πρώτη γνωριμία με τους παίκτες στις αθλητικές εγκαταστάσεις στου Ρέντη. Σημειώνεται πως για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση της ομάδας για το Ζέεφελντ, προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Οσον αφορά τα μεταγραφικά, ένας ακόμη στόχος των πρωταθλητών αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού ο Γάλλος Φιλίπ Μεξές (φέρεται να είχε εδώ και καιρό πρόταση από τον Ολυμπιακό) έμεινε τελικά στη Μίλαν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε χτες το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων», ο Ισπανός αμυντικός Σέρχιο Σάντσεθ, που μετά τα τυπικά της ολοκλήρωσης της συμφωνίας μετέβη στην Ολλανδία, όπου η ομάδα πραγματοποιεί προετοιμασία. Ο 29χρονος παίκτης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όπως έκαναν επίσης (για διαφορετικούς λόγους) και οι Νάνο, Κλωναρίδης, Βέμερ, Εσιέν και Στιλ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ