Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κανείς εφησυχασμός, καμιά συναίνεση στις αντιλαϊκές συμφωνίες της «επόμενης μέρας»

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

  • Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, να μην υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα. Οσους και όσες έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μια πρόταση δηλαδή την οποία η κυβέρνηση αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή, στερώντας από το λαό μας το δικαίωμα να το ρίξει μαζικά στην κάλπη.
  • Απέναντι στο κολοβό - αμφιλεγόμενο ερώτημα του δημοψηφίσματος - αστραπή, ένα μέρος του λαού κατάφερε να ξεπεράσει τον εγκλωβισμό και την παραπλάνηση, έδωσε μια πρώτη απάντηση, με το άκυρο, αλλά και το λευκό, ενώ αρκετοί επέλεξαν την αποχή από αυτή τη διαδικασία.
  • Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους και όσες επέλεξαν σήμερα το ΟΧΙ, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να σταματήσει η λιτότητα, ότι απαντάνε με αυτόν τον τρόπο στα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια. Να μην εφησυχάσουν, να μη συναινέσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει αυτό το ΟΧΙ σε ένα ΝΑΙ σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Τους τείνουμε το χέρι για τους αγώνες της επόμενης μέρας, ενάντια στην επιδείνωση της ζωής τους.
  • Ανάλογα απευθυνόμαστε και σε όσους και όσες επέλεξαν το ΝΑΙ, κάτω από την πίεση της μεγαλοεργοδοσίας, κάτω από το φόβο των κλειστών τραπεζών, για το μισθό τους, τη σύνταξή τους, για τις μικρές αποταμιεύσεις τους.
  • Η διαπραγμάτευση που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, με βάση την πρότασή του πριν από τρεις μέρες προς τους «τρεις θεσμούς», δηλαδή την τρόικα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο, χειρότερο μνημόνιο.
  • Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα το κίνημα, ο λαός μας, να υιοθετήσει μαζικά και αποφασιστικά την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων.
  • Το ΚΚΕ θα βρεθεί μπροστά σε όλους τους αγώνες του λαού μας και την επόμενη περίοδο, δυναμώνοντας από την επόμενη κιόλας μέρα, από αύριο, την αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική γραμμή πάλης, τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

  • Οργανώνουμε την αντίσταση, την ετοιμότητα, την προετοιμασία σε ενδεχόμενο νέων αρνητικών εξελίξεων, με επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης παντού.
  • Απαντάμε στην απόπειρα πόλωσης και «διχασμού» του λαού, με την ενότητα της εργατικής τάξης, την ταξική συσπείρωση μέσα στο κίνημα, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας. Η πρόταση του ΚΚΕ ενώνει τη λαϊκή πλειοψηφία για το σήμερα και το αύριο, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

ΣΕΛ.  3
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφίζουμε για όλα! Κριτήριο η ζωή και οι ανάγκες των πολλών απέναντι στα κέρδη των λίγων(2023-10-07 00:00:00.0)
Ολοι στη μάχη με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»! Μαζί με τον λαό στους αγώνες!(2023-09-30 00:00:00.0)
Να φτάσει το ψηφοδέλτιο του Κόμματος παντού!(2023-05-10 00:00:00.0)
Με μαχητικότητα και ευθύνη στα νέα καθήκοντα(2014-05-26 00:00:00.0)
Να ολοκληρωθεί το βήμα που έγινε στον α' γύρο(2014-05-22 00:00:00.0)
Εξι κρίσιμες μέρες(1996-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ