Δευτέρα 6 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
«Σπρώχνουν» και αυτοί για τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, στο μήνυμά του αργά χτες το βράδυ, λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, κάλεσε την κυβέρνηση «να φέρει συμφωνία με τους εταίρους μέσα σε 48 ώρες». Διέβλεψε ότι «η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν Γολγοθά», και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ότι «δεν θα διακινδυνεύσει την πορεία στο ευρώ», ότι «δε θα γίνει πλιάτσικο στις καταθέσεις» και «θα στείλει επαρκείς και λογικούς διαπραγματευτές στην Ευρώπη».

Νωρίτερα, το πρωί, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα, ο Στ. Θεοδωράκης είπε: «Ελπίζω ότι ο σπόρος του διχασμού δεν θα καρποφορήσει. Την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, να δυναμώσουμε την ευρωπαϊκή της πορεία. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του».

Στο μεταξύ, μιλώντας χτες βράδυ σε τηλεοπτικό πάνελ, ο βουλευτής τους Γρ. Ψαριανός μίλησε για «Πανωλε-θρίαμβο της κυβέρνησης», καθώς έχει πλέον επωμιστεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «ένα ασήκωτο βάρος, το οποίο έχουν όλο μόνοι τους». Πρόσθεσε ότι «η καλύτερη συμφωνία που μπορούσε να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που απορρίφθηκε από το δημοψήφισμα. Η μόνη ελαφρώς καλύτερη ήταν η πρόταση της ίδιας της κυβέρνησης που δεν τόλμησε να βάλει στο δημοψήφισμα». Παραπέρα, εκτίμησε ότι «η συμφωνία που θα υπογράψει η κυβέρνηση θα είναι χειρότερη κι από τη δική της κι από την τελευταία πρόταση των δανειστών. Και θα την υπογράψει αμέσως, καθώς αλλιώς η χώρα κινδυνεύει να πάει στον τρίτο κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ