Πέμπτη 2 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Κ-19
Με άνεση στην οκτάδα η Εθνική

Χωρίς προβλήματα, η εθνική εφήβων κόντρα στην Τυνησία σφράγισε χτες την πρόκριση στην οκτάδα
Χωρίς προβλήματα, η εθνική εφήβων κόντρα στην Τυνησία σφράγισε χτες την πρόκριση στην οκτάδα
Χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα, η εθνική εφήβων προκρίθηκε χτες στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ-19 που διεξάγεται στο Ηράκλειο, επικρατώντας σε αγώνα για τους «16» της Τυνησίας με 100-48. Πλέον στην οκτάδα, η εθνική, στους αγώνες που θα γίνουν αύριο Παρασκευή, θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, με σκοπό το εισιτήριο για να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το χτεσινό βράδυ στο κλειστό του Ηρακλείου εξελίχτηκε σε χαλαρούς ρυθμούς για τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, αφού η διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους ήταν εμφανής. Ετσι, επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους στο παιχνίδι και ουσιαστικά από το ημίχρονο κιόλας τα πάντα είχαν κριθεί, με την Ελλάδα να προηγείται 59-22. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, ορισμένα σημαντικά συμπεράσματα για το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας μπορούν να βγουν. Οπως για παράδειγμα, η πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, έστω και εάν η Τυνησία δεν ήταν του μεγέθους της Σερβίας, την οποία αντιμετώπισε στο φινάλε των αγώνων της α' φάσης. Επίσης, αξιοσημείωτη είναι και η ετοιμότητα που έδειξαν όλοι οι παίκτες της 12άδας, αφού η έκβαση του αγώνα έδωσε το δικαίωμα στον ομοσπονδιακό τεχνικό να μην αφήσει κανένα χωρίς συμμετοχή και να πειραματιστεί σε διάφορα σχήματα. Σε αυτούς, μάλιστα, υπάγεται και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που στην πρεμιέρα της δράσης γι' αυτόν, μετά τον τραυματισμό του λίγο πριν την πρεμιέρα των αγώνων, έδειξε έτοιμος και πήρε την πρώτη γεύση ενόψει του αυριανού δύσκολου αγώνα.

Τυνησία: Αουίτσι, Μετνανί, Γκανούνι 10, Μπουρί, Ντιφ 7, Τζαουάντι 9, Ρασίλ 2, Χαΐρι 3, Αντάμι 6, Σαϊντάνι 4, Μακλούφ 5, Γκεμπελαουί 2.

Ελλάδα: Τολιόπουλος 9 (9 ασίστ), Λούντζης 8, Κώττας 5, Ντόρσεϊ 25, Μήτογλου 6, Μουράτος (7 ασίστ), Σκουλίδας 11, Τσαλμπούρης 8, Μπιλλής 9, Σταμάτης 5, Παπαγιάννης 10 (9 ριμπάουντ), Χαραλαμπόπουλος 4.

Εκπληξη από τα... καγκουρό

Η νίκη της Αυστραλίας επί της Σερβίας με 69-56, που έστειλε τα... καγκουρό στην οκτάδα και άφησε εκτός τους Σέρβους, ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στα χτεσινά παιχνίδια για τη φάση των 16. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, τα φαβορί επικράτησαν των αντιπάλων τους: Ισπανία - Αίγυπτος 67-60, Τουρκία - Ιράν 73-63, Ιταλία - Δομινικανή Δημοκρατία 82-73, Κροατία - Κίνα 75-68, Καναδάς - Κορέα 100-64, ΗΠΑ - Αργεντινή 93-45.

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά

Τα ζευγάρια των προημιτελικών: ΗΠΑ - Ιταλία (1), Ισπανία - Ελλάδα (2), Καναδάς - Κροατία (3), Τουρκία - Αυστραλία (4). Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν αύριο Παρασκευή. Στα ημιτελικά θα κοντραριστούν οι νικητές των παιχνιδιών: 1 έναντι 2 και 3 έναντι 4.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ