Τετάρτη 1 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση υπέρ του «ναι» από τον Πρ. Παυλόπουλο

Στέκεται στην «ανάγκη» να υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους «εταίρους»...

Να καταλήξει άμεσα και εντός της μέρας σε συμφωνία με τους εταίρους προέτρεψε την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, με δηλώσεις που έκανε υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τους δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη αντίστοιχα.

«Αυτή την κρίσιμη στιγμή, τη σημερινή ημέρα, είναι ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία θα δώσει διέξοδο, όχι μόνο στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη (...) Η θέση της Ελλάδας, αδιαπραγμάτευτη, άλλωστε, είναι στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι, χωρίς να υπολογίζω ούτε ανθρώπινο κόπο και, πολύ περισσότερο, επιμέρους διατάξεις, γιατί ξέρω ότι το πνεύμα του Συντάγματος, αναφορικά με τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρ. Παυλόπουλος, επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή του στις στρατηγικές επιλογές των κυρίαρχων τμημάτων της εγχώριας αστικής τάξης για παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Οι δύο δήμαρχοι, οι οποίοι συμμετέχουν στην κίνηση στήριξης του «ναι» στο δημοψήφισμα, αμέσως μετά τη συνάντηση συνυπέγραψαν και διένειμαν δήλωση, με την οποία υποστηρίζουν ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι «μέσα ή έξω απ' το ευρώ» και ότι η Ελλάδα «διατρέχει τον κίνδυνο να απομονωθεί πλήρως μέσα στην ΕΕ και έτσι να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής του ελληνικού λαού». Προσπέρασαν, φυσικά, ότι οι ήδη δύσκολες συνθήκες ζωής του λαού διαμορφώθηκαν εντός της ΕΕ, το ρόλο της οποίας εξωραΐζουν, όπως άλλωστε και οι θιασώτες του «όχι».

Ο Πρ. Παυλόπουλος είχε αργότερα χτες συναντήσεις με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και με αντιπροσωπεία της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, φορείς που επίσης τάσσονται (οι πλειοψηφίες των ΔΣ τους) υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.

«Συμμερίζομαι απόλυτα και την αγωνία σας (...) Από την πλευρά μου θέλω να τονίσω ότι η θέση μου είναι αμετακίνητη: Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τεθεί εν κινδύνω η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Πολλώ μάλλον σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού. Γιατί είναι γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού είναι βασικός πυλώνας ως προς την αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών κονδυλίων και ιδίως του ΕΣΠΑ. Υπ' αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν είμαι αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια την οποία κάνετε», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ενωσης Περιφερειών, καθιστώντας ακόμα πιο σαφή τη στάση του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ