Δευτέρα 29 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΑΜΑΡΑ
«Αδιατάρακτη πορεία εντός ΕΕ και ευρώ»

Αντ. Σαμαράς - Πρ. Παυλόπουλος

Eurokinissi

Αντ. Σαμαράς - Πρ. Παυλόπουλος
Στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών επίτευξης ευρύτερων ενδοαστικών συναινέσεων προς διασφάλιση του ευρωμονόδρομου, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, επισκέφτηκε χτες το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, στον οποίο είπε:

«Κύριε Πρόεδρε, στην τελευταία μας συνάντηση είχα την ευκαιρία να σας επαναλάβω τη γνώριμη θέση της παράταξής μου, την οποία έχω αποκαλέσει "εθνική κόκκινη γραμμή", που είναι: Η υπεράσπιση της θέσεως της χώρας μας στην καρδιά της Ευρώπης, η οποία, πραγματικά, στηρίζει την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδος. Γνωρίζω ότι συμφωνείτε με τη θέση αυτή. Οφείλω, όμως, να σας πω ότι αυτήν τη στιγμή η υπεράσπιση αυτής της εθνικής θέσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η "κόκκινη γραμμή" βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Και ήθελα γι' αυτόν το λόγο να σας δω σήμερα και επ' αυτού να συζητήσουμε».

Απαντώντας ο Πρ. Παυλόπουλος είπε: «Κύριε Πρόεδρε, εκτιμώ ιδιαίτερα, για μιαν ακόμη φορά, και την πρωτοβουλία σας αλλά και την ευαισθησία σας. Και την εκτιμώ τόσο περισσότερο όσο έχω πει πως, από τη μία πλευρά η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάρακτη. Και από την άλλη πλευρά αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει μέσα από την κοινή προσπάθεια όλων. Και τούτη την ώρα είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία. Και ενόψει της επικαιρότητας, θέλω να επισημάνω ότι αυτό το διακύβευμα το γνωρίζει πολύ καλά και ο ελληνικός λαός. Και έχω εμπιστοσύνη ότι την άλλη Κυριακή ο λαός μας θα αποδείξει, για μιαν ακόμη φορά, ότι στις κρίσιμες ώρες δείχνει τη μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα».

Τοποθέτηση που ερμηνεύεται ως αντίθεση στο περιεχόμενο της πρότασης της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα της Κυριακής, δηλαδή «ναι», αντί για «όχι» που προτείνει η κυβέρνηση στο ψευτοδίλημμα εγκλωβισμού του λαού σε δυο προτάσεις για συμφωνία με απειροελάχιστες διαφορές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ