Σάββατο 27 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Καμιά ανοχή στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών

Στιγμιότυπα από τη δράση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κοζάνη, με φόντο το πανό στο Δημαρχείο για το χτεσινό συλλαλητήριο
Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κοζάνη, με φόντο το πανό στο Δημαρχείο για το χτεσινό συλλαλητήριο
Το κάλεσμα του ΚΚΕ για κλιμάκωση της λαϊκής πάλης ενάντια στους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων και δανειστών φτάνει σε όλη τη χώρα, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην πραγματοποίηση χτες δεκάδων συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, παράλληλα με το μεγάλο συλλαλητήριο του Κόμματος στο Σύνταγμα.

Στιγμιότυπα από αυτήν τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι Κομματικές Οργανώσεις, αποτυπώνει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», μέσα από ανταποκρίσεις από διάφορες περιοχές της χώρας.

***

Στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που παζαρεύουν κυβέρνηση και δανειστές, σαλπίζουν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στη Θεσσαλονίκη, καλώντας τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να μη χάσει ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Να πει ΟΧΙ στη συμφωνία, να την αντιπαλέψει στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ενόψει της χτεσινής συγκέντρωσης στο Αγαλμα Βενιζέλου, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «αλώνισαν» κυριολεκτικά τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα χωριά, μοιράζοντας την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Με περιοδείες και εξορμήσεις, αναρτώντας πανό, κάλεσαν το λαό να πει τέρμα στους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων και δανειστών, να μπει στον αγώνα για ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Από την κινητοποίηση της Πέμπτης στη Λιβαδειά
Από την κινητοποίηση της Πέμπτης στη Λιβαδειά
Οι Οργανώσεις Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εξορμήσεις στις υπηρεσίες των δήμων, στα ΕΛΤΑ, στον ΟΤΕ Σταυρούπολης, στα σούπερ μάρκετ και τις γειτονιές, στα εμπορικά καταστήματα κ.α.

Οι Οργανώσεις Κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εξορμήσεις στις υπηρεσίες και τα εργοτάξια του Δήμου Καλαμαριάς, στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», στο ΙΚΑ Βότση, στις λαϊκές αγορές, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα, στις γειτονιές κ.α.

Σε χώρους δουλειάς και στα χωριά περιόδευσαν οι Οργανώσεις της Υπαίθρου.

Οι Κλαδικές Οργανώσεις οργάνωσαν μαζικές εξορμήσεις σε εργοστάσια, επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, χώρους Εμπορίου - Υπηρεσιών κ.α. Μεταξύ άλλων, μαζικές εξορμήσεις έγιναν στον ΟΤΕ, την «COSMOTE», την «OTS», τη «MLS», το αεροδρόμιο «Μακεδονία», τον ΟΣΕ, τον ΟΑΣΘ, τα εργοτάξια του Μετρό, τις αποθήκες σούπερ μάρκετ στο Δρυμό Θεσσαλονίκης, τα γιαπιά στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τα εργοστάσια «ΕΛΒΟ», «ΕΛΠΕ», «ΜΕΒΓΑΛ», «ΤΙΤΑΝ», «Χαντζόπουλος», «ISOMAT», «ΠΑΠΑΠΛΑΣΤ», «ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ», «KLEEMAN», «TOSOH», την επιχείρηση «Γεωανάλυση» κ.α.

Η δράση των κομμουνιστών βρήκε θετική υποδοχή στους εργαζόμενους, οι οποίοι προμηθεύτηκαν το υλικό και συζήτησαν για τα νέα μέτρα που έρχονται και την ανάγκη να παλέψουν και να διεκδικήσουν τη ζωή που αξίζει στους ίδιους και τα παιδιά τους.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι γυναίκες, οι νέοι αναγνώρισαν ότι για άλλη μια φορά δικαιώθηκαν οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις του ΚΚΕ. Συμφώνησαν ότι η «ελπίδα» της «αριστερής» κυβέρνησης αποδείχτηκε κάλπικη και ότι η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών οδηγεί σε νέα μέτρα - λαιμητόμο για το λαό, που προστίθενται σ' αυτά που επέβαλλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους μνημονιακούς νόμους.

Οι κομμουνιστές κάλεσαν το λαό να δυναμώσει τη δράση του χωρίς καμιά αναμονή, να μην παραπλανηθεί από την κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι δε θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες στο ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού.

Στην Πάτρα

Πλατιά και πολύμορφη δραστηριότητα πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πάτρα και τις άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, μπροστά στα συλλαλητήρια της Παρασκευής.

Εξορμήσεις, περιοδείες, πικετοφορίες στις μεγάλες πόλεις και τα χωριά, σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, στις σχολές, με στόχο να φτάσει παντού η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ, το κάλεσμα για ένα βροντερό ΟΧΙ στη νέα συμφωνία, για ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους!

Με ενδιαφέρον διάβαζαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα την ανακοίνωση, άνοιγε η συζήτηση, εκφράστηκε αγωνία και απογοήτευση για την κυβέρνηση, αγανάκτηση για τα νέα μέτρα αλλά και ανησυχία για το τι θα συμβεί. Ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, αναγνώριζαν ότι μόνο το ΚΚΕ προειδοποιούσε, «τα έλεγε».

Ιδιαίτερα στους χώρους δουλειάς ήταν μεγάλη η ανταπόκριση, σ' ένα χώρο δουλειάς μάλιστα στην Αχαΐα, όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς είναι απλήρωτοι για μήνες, αποφάσισαν να συμμετέχουν όλοι μαζί στο συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα (καθώς και στην απεργία, όταν προκηρυχθεί, ενάντια στο νέο μνημόνιο).

Στη Λιβαδειά

Κινητοποίηση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έγινε την Πέμπτη 25/6 στη Λιβαδειά, στο πλαίσιο των συλλαλητηρίων που πραγματοποίησε το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα.

Με σύνθημα «Οχι στη νέα συμφωνία. Αρκετά πληρώσαμε τους εκβιασμούς και την κοροϊδία κυβερνήσεων - δανειστών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους», τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, απλοί άνθρωποι της δουλειάς, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Με τα συνθήματά τους, κάλεσαν το λαό να διεκδικήσει κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων και ανάκτηση των απωλειών που είχε το λαϊκό εισόδημα στα χρόνια της κρίσης.

Στην Κοζάνη

Ενα μεγάλο πανό ενάντια στη νέα συμφωνία - μνημόνιο κυβέρνησης και δανειστών κρέμασε στο Δημαρχείο η Κομματική Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ, λίγες ώρες πριν το χτεσινό συλλαλητήριο.

Φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη του Κόμματος καλούσαν τον εργαζόμενο λαό και τους νέους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, διεκδικώντας την άμεση κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, σε αγώνα για ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο 27,9% του πλάνου με το πρώτο πανελλαδικό «κλείσιμο»(7/11/2020)
Μεγάλη εξόρμηση σε λιμάνια και διόδια με το κάλεσμα πάλης για την Υγεία(25/8/2020)
Πλατιά εξόρμηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική(22/8/2020)
Συνεχίζεται το άνοιγμα για να φτάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ(7/8/2015)
Πολιτική Eξόρμηση από την ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ(24/3/2015)
Μεγάλο άνοιγμα σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές(8/9/2009)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org