Σάββατο 27 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο ότι θα πράξει το ... χρέος της

Στάση αναμονής φαίνεται να τηρεί η ηγεσία της ΝΔ, ενόψει των εξελίξεων στα παζάρια με τους δανειστές.

Στο μεταξύ, μετά και την προχτεσινή δήλωσή του ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και μια χρεοκοπία ανεξέλεγκτη (...) Με όλα όμως τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δε θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα», συνεχίστηκαν και χτες οι διαβεβαιώσεις από πλευράς στελεχών της ΝΔ προς τα ντόπια μονοπώλια ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει στη Βουλή την όποια συμφωνία καταφέρει να κλείσει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Χαρακτηριστικά, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την «ελπίδα» της «ότι την κρίσιμη αυτή στιγμή, τις τελευταίες 100 ώρες που έχουν απομείνει, θα βρεθεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει τη συνέχιση της παρουσίας της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρώπη».

Στην ερώτηση, αν η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, απάντησε: «Η ΝΔ είναι το κατ' εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα (...) Είναι αδύνατο η ΝΔ να αρνηθεί την ευρωπαϊκή της ταυτότητα», για να προσθέσει πιο μετά: «Δεν έχουμε δει καμιά συμφωνία. Εγώ σας μιλάω για τη θέση αρχής. (...) Εχουμε, δυστυχώς, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια πάρα πολύ δύσκολη και επώδυνη συμφωνία και τη χρεοκοπία. Αντιλαμβάνεστε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά σε τελική ανάλυση είναι και αυτονόητη».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων το αμέσως επόμενο διάστημα είπε: «Είναι βέβαιο ότι θα κριθεί η συμφωνία αυτή στη Βουλή των Ελλήνων και βεβαίως τον πρώτο λόγο έχουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Εάν χαθεί η δεδηλωμένη, είναι λογικό, από εκεί πέρα, να υπάρξουν εξελίξεις».

Το στέλεχος της ΝΔ Ν. Δένδιας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν ξέρει αν θα υπάρξει συμφωνία, αλλά ελπίζει ότι θα υπάρξει καθώς «χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη και αυτό θα είναι ολοκληρωτική καταστροφή για εμάς».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο να εφαρμοσθεί γρήγορα, αλλά θα πρέπει να αποφευχθεί η υπερβολική λιτότητα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ