Σάββατο 27 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Συκοφαντία σε βάρος του ΚΚΕ

Στη συκοφαντία και σε υπονοούμενα σε βάρος του ΚΚΕ κατέφυγε χτες η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής.

Αφορμή ήταν ότι το ΚΚΕ ανέδειξε τον εμπαιγμό σε βάρος του λαού που επιδιώκει η κυβέρνηση με τη λεγόμενη «Επιτροπή αλήθειας για το χρέος», αφού τα προκαταρκτικά πορίσματα της Επιτροπής χαρακτηρίζουν «παράνομο» ολόκληρο το χρέος και την ίδια ακριβώς στιγμή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) πόσο ακόμα θα ματώσει το λαό για την αποπληρωμή του χρέους!

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου είχε καλέσει στην κοινοβουλευτική Επιτροπή ΔΕΚΟ τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα, για να απολογηθεί επειδή στις 17 Ιούνη έστειλε στη Βουλή με στικάκι τη νομισματική έκθεση της ΤτΕ, παρεμβαίνοντας έτσι, κατά την άποψή της, «με προκλητικό τρόπο» στη συνεδρίαση της «Επιτροπής αλήθειας για το χρέος», όπου παρουσιάζονταν τα προκαταρκτικά της πορίσματα. Επειδή ο διοικητής δεν προσήλθε η Ζ. Κωνσταντοπούλου του απέδωσε υπεκφυγή καλώντας τον γρηγορότερα από τις ημερομηνίες που καθόρισε αυτός με επιστολή του.

Τα ψέματα και η ανήθικη στάση της κυρίας προέδρου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει διαφωνία στο να κληθεί ο διοικητής, επισήμανε ότι: «Η ΤτΕ αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αποτελεί τον θεματοφύλακα του χρηματοπιστωτικού συστήματος». «Ανέκαθεν, οι εκθέσεις εξωραΐζουν μια πολιτική βαθύτατα ταξική, που ικανοποιεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και στο όνομα αυτής της ικανοποίησης αυτών των αναγκών, θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες. Αυτόν το στόχο έχει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος», ανεξάρτητα από πρόσωπο. Πρόσθεσε ότι «εμείς δεν αποκλείουμε να υπήρχαν και πολιτικές σκοπιμότητες, όπως ενδεχόμενα πολιτική σκοπιμότητα ήταν και η καρικατούρα αυτή της "Επιτροπής αλήθειας", η οποία εσπευσμένα έβγαλε ένα προσχέδιο πορίσματος, το οποίο δεν αντέχει ούτε καν σε σοβαρή κριτική. (...) Δεν είναι πολιτικό παιχνίδι σκοπιμότητας όταν η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει το νέο μνημόνιο - λαιμητόμο για το λαό και τις ανάγκες του, για να εξυπηρετηθούν το δημόσιο χρέος και οι ανάγκες του συστήματος και να βγαίνει μια Επιτροπή εδώ πέρα και να βγάζει ένα πόρισμα, το οποίο είναι άλλα αντί άλλων;».

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, είπε ότι «η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε το προκαταρκτικό πόρισμα, της "Επιτροπής αλήθειας δημόσιου χρέους", να συζητηθεί στην Ολομέλεια και ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος ο κ. Παφίλης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ο κ. Λαμπρούλης, δεν διατύπωσαν αυτές τις απόψεις, τις οποίες σήμερα τις διατυπώνετε», αποκρύβοντας ότι οι δύο βουλευτές του Κόμματος στη Διάσκεψη καταψήφισαν το να συζητηθεί το προκαταρκτικό πόρισμα στην Ολομέλεια.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε την Ζ. Κωνσταντοπούλου για κοινή συκοφαντία. Ο Θανάσης Παφίλης, επίσης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη Διάσκεψη των προέδρων που συνεδρίασε λίγη ώρα μετά, απαίτησε από την Ζ. Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει χαρακτηρίζοντας τη στάση της ανήθικη. Πρόσθεσε ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση θα επιστρατεύει τέτοιες μεθόδους, όπως το ψέμα, για να κρύψει την υποταγή της. Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση και αποχώρησε λέγοντας προς την πρόεδρο της Βουλής ότι «στο τέλος θα μείνετε με τον Παναγιώταρο»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ