Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Αγωγή κατά σωματείου

Το ποσό των 2,1 δισεκατομμυρίων δραχμών και την εξάμηνη φυλάκιση όλων των μελών του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Προσωπικού Ελληνικών Πετρελαίων (ΠΣΠ - ΕΛΠΕ), ζητεί με αγωγή που κατέθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) Ελ. Τζέλλας! Σύμφωνα με τον ΠΣΠ - ΕΛΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ ισχυρίζεται ότι προξενήθηκε υλική ζημιά και σημαντική ηθική βλάβη στην εταιρία εξαιτίας των ανακοινώσεων του Συλλόγου για τα πετρέλαια του Πρίνου, για τη συρρίκνωση του κλάδου έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και την απαξίωση πολλών εργαζομένων που κατέχουν στελεχικές θέσεις. Στην αγωγή της η διοίκηση προβάλλει το «επιχείρημα» ότι προκλήθηκε ανησυχία στους μετόχους και στους επενδυτές, προσπαθώντας να βρει εξιλαστήριο θύμα για την πορεία της μετοχής!

Οπως σημειώνει ο ΠΣΠ-ΕΛΠΕ, «η περίπτωση αυτή κινδυνεύει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε όσους επίδοξους αυταρχικούς διοικητές επιχειρήσεων θα θελήσουν να εφαρμόσουν τις νέες μεθόδους τρομοκράτησης και φίμωσης των συνδικαλιστών που ασκούν κριτική. Καλούμε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να τοποθετηθούν και να αγωνιστούν μαζί μας ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης».

Τέλος, δηλώνει ότι «θα αγωνιστούμε για να μην περάσουν οι νέες πρακτικές της διοίκησης των Ελληνικών Πετρελαίων πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ