Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Σε κοινό αγώνα για το μεροκάματο

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκεται ο κλάδος των οικοδόμων και οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, για την υπογραφή διμερών συμβάσεων εργασίας και την ικανοποίηση μισθολογικών και άλλων θεσμικών αιτημάτων. Αύριο Πέμπτη όλοι οι εργαζόμενοι στο τμήμα της Αττικής Οδού στην περιοχή Χαλανδρίου κάνουν δίωρες στάσεις εργασίας (7-9 το πρωί) και τις δύο πρώτες ώρες στη δεύτερη βάρδια. Η κινητοποίηση αφορά την ικανοποίηση αιτημάτων πέραν αυτών που έχουν ικανοποιηθεί για το 2001 και όπως αυτά περιγράφονται στο κοινό υπόμνημα των οικοδόμων, χειριστών, ηλεκτρολόγων και μεταλλεργατών προς την κατασκευαστική εταιρία ΤΕΓΚ και τους υπεργολάβους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν από 1η Ιούλη επιπλέον αύξηση 5% και μείωση των ωρών εργασίας και στις άλλες ειδικότητες εκτός από τους οικοδόμους. Και τα τέσσερα συνδικάτα προειδοποιούν τους εργοδότες ότι αν δεν ικανοποιήσουν τις διεκδικήσεις τους, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και τα αιτήματα θα διευρυνθούν.

Γέφυρα Ρίου

Με καθολική συμμετοχή στις τρίωρες στάσεις εργασίας κάθε βάρδιας ξεκίνησαν χτες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην κατασκευή της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, ενώ σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, με στόχο να καμφθεί η κατασκευάστρια εταιρία και να ικανοποιήσει τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων με την υπογραφή της τοπικής σύμβασης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την αγωνιστική τους δράση εξαγγέλλοντας νέες κινητοποιήσεις εάν η κατασκευάστρια εταιρία επιμείνει στην άρνησή της να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Ο κύκλος των κινητοποιήσεων αυτής της εβδομάδας θα κλείσει με τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ