Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πλατιά ενημέρωση και συλλαλητήρια

Με συλλαλητήρια στη μία μετά την άλλη τις πόλεις της χώρας, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγρότες και η νεολαία συνεχίζουν τον αγώνα τους για την Κοινωνική Ασφάλιση, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, καταδικάζοντας το διάλογο - απάτη, στον οποίο σέρνονται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Ηδη, στελέχη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ άρχισαν τις εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου της Αθήνας, που γίνεται στις 5 Ιούλη στην πλατεία Κάνιγγος, στις 7.30 το απόγευμα. Σήμερα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν σε χώρους της ΔΕΗ, σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες μετάλλου και σε κλωστοϋφαντουργίες, ενώ αύριο Πέμπτη το Συντονιστικό Σωματείων Συνδικάτων Συνδικαλιστών Αθήνας οργανώνει πικετοφορία στις 6.30 το απόγευμα, που θα ξεκινήσει από το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Και ενώ οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις ετοιμάζουν τα συλλαλητήριά τους, σήμερα βιομήχανοι και υπουργός Εργασίας θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, για να συζητήσουν πώς θα προωθήσουν τα αντιασφαλιστικά τους σχέδια.

Στη Θεσσαλία

Αγωνιστικό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λάρισα. Το συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων για την Υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη, που θα είναι η οριστική απόσυρση των μέτρων.

Συλλαλητήρια για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης θα πραγματοποιηθούν και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας.

Στη Μαγνησία το αγωνιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, αύριο στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, οι συνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα εντείνουν τις προετοιμασίες τους με περιοδείες σε εργασιακούς χώρους.

Αύριο το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και στην Καρδίτσα, στις 8.30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Στα Τρίκαλα το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Δυτική Ελλάδα

Οι ταξικές δυνάμεις της Αχαΐας, υλοποιώντας το σύνθημα - απαίτηση των εργαζομένων για κλιμάκωση του αγώνα, συντονισμό και κοινή δράση όλων όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, συνεχίζουν τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς και την ύπαιθρο για την επιτυχία του παναχαϊκού συλλαλητηρίου, που θα γίνει στην Πάτρα την Πέμπτη 28 Ιούνη, στις 8 μ.μ., μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν από κοινού η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων της Αχαΐας.

Τα πούλμαν από Αίγιο αναχωρούν στις 7 μ.μ. από τα γραφεία του Σωματείου Οικοδόμων (Π. Χαραλάμπους 1).

Στην Κόρινθο, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών διοργανώνει συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την Τρίτη στις 3 Ιούλη, στις 8 μ.μ. στα Περιβολάκια.

Στα Γιάννενα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών θα πραγματοποιήσει αγωνιστικό συλλαλητήριο στις 4 Ιούλη, ενώ στην Κέρκυρα το συλλαλητήριο που διοργανώνουν από κοινού η Επιτροπή Εργατικών Σωματείων και η Επιτροπή για την Κοινωνική Ασφάλιση γίνεται στις 5 Ιούλη, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο στις 9 το βράδυ.

Συλλαλητήρια, επίσης, γίνονται στη Θεσσαλονίκη αύριο, στη Νάουσα στις 2 Ιούλη, σε Λέσβο, Βέροια, Λιβαδειά στις 5 του ίδιου μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ