Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Διαδηλώνοντας στη Γένοβα

Με δηλώσεις συμμετοχής ομαδικά μέσω των σωματείων και απευθείας στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμανουήλ Μπενάκη 28, τηλ.: 3301842,47), συνεχίζεται η προετοιμασία για τη συμμετοχή των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στις διαδηλώσεις στη Γένοβα (21 Ιούλη), που γίνονται με αφορμή τη συνεδρίαση των ηγετών του G8.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της χώρας μας να διαδηλώσουν με τα συνθήματα και τα λάβαρα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, να αποκαλύψουν το ρόλο των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεών τους, που αποφασίζουν πολιτικές σε βάρος της παγκόσμιας εργατικής τάξης και σε όφελος του διεθνούς κεφαλαίου.

Η συμμετοχή του ΠΑΜΕ στις διαδηλώσεις της Γένοβας είναι συνέχεια της πλούσιας διεθνιστικής του δράσης, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, για την υπεράσπιση της ειρήνης, κόντρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου και των οργάνων του. Είναι ταυτόχρονα η «άλλη πλευρά», που συμπληρώνει την αγωνιστική του παρουσία στο εσωτερικό της χώρας.

Για την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία της αποστολής του ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Η αναχώρηση θα γίνει με πλοίο από την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Η μεταφορά με τα πλοία της γραμμής θα γίνει στο κατάστρωμα, που σημαίνει ότι πρέπει ο κάθε διαδηλωτής να έχει ένα «σλίπινγκ μπαγκ» (υπνόσακο).

2. Η αποστολή θα φτάσει στην περιοχή κοντά στη Γένοβα την Παρασκευή το βράδυ και οι διαδηλωτές θα κοιμηθούν σε οργανωμένα κάμπινγκ, που θα διαθέτουν τουαλέτες, μπάνια, εστατόριο και καφενείο. Για τον ύπνο, χρειάζονται «σλίπινγκ μπαγκ» και σκηνές δύο ατόμων.

3. Το Σάββατο το μεσημέρι θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση με το δικό μας μπλοκ δυνάμεων. Και το βράδυ θα γίνει διανυκτέρευση στο κάμπινγκ.

4. Την Κυριακή αναχωρούμε για Αγκόνα και από εκεί αργά το βράδυ για Πάτρα. Στην Πάτρα θα φτάσει το πλοίο τη Δευτέρα 23 Ιουλίου το μεσημέρι.

5. Η συμμετοχή για κάθε άτομο είναι τριάντα πέντε χιλιάδες δραχμές (35.000) και στην τιμή περιλαμβάνεται και το κόστος του πρωινού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ