Τετάρτη 24 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Κόντρα στην Παιδεία που σχεδιάζεται για τα κέρδη

Χαιρετισμός του βουλευτή του ΚΚΕ Μαν. Συντυχάκη στην 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

«Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια, μια πρωτοβουλία από όλους τους εκπαιδευτικούς που βλέπουν το ρόλο τους ως πραγματικούς παιδαγωγούς στο πνεύμα του Δημήτρη Γληνού που έλεγε ότι ο σωστός εκπαιδευτικός "βλέπει στις νέες ψυχές τη δυνατότητα μιας καλύτερης ανθρωπότητας και θέτει ολόκληρο τον εαυτό του υπηρέτη της δημιουργίας της, βρίσκοντας σ' αυτή του την ενέργεια τη βαθύτατη ικανοποίηση του είναι του". Να ανοίξει η συζήτηση για το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς».

Τα παραπάνω τόνισε στον προχτεσινό χαιρετισμό του στην 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ ο βουλευτής του ΚΚΕ Μαν. Συντυχάκης. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «για το ΚΚΕ η εκπαίδευση, τα προβλήματά της και ο προσανατολισμός της έχει ταξικό περιεχόμενο. Ταξικό από την άποψη ποιας τάξης μπορεί να επιβάλει και να εφαρμόσει μέσω της εξουσίας της την παιδεία των σύγχρονων μορφωτικών λαϊκών αναγκών. Αναγκών που προσδιορίζονται από το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης, των παραγωγικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα και που παραμένουν δυνατότητες καθώς μπαίνει εμπόδιο η καπιταλιστική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής».

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στους στόχους των μέτρων που παίρνονται σήμερα στην εκπαίδευση και που ξεπηδούν από τα οικονομικά επιτελεία και τα λογιστικά τετράδια των ιδιοκτητών του πλούτου, υπηρετώντας μόνο το κέρδος τους. Οπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «σαν κόμμα, είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε με αποφασιστικότητα. Χωρίς συμβιβασμούς και ταλαντεύσεις. Ανταποκρινόμενοι στο χαρακτήρα μας ως Κομμουνιστικό Κόμμα που παλεύει για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση και άρα για μια Παιδεία που θα συμβάλλει στην κοινωνική απελευθέρωση».

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ ολοκληρώνονται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Τετάρτη, με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων στην ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρειάζεται άμεση αντεπίθεση(2008-09-11 00:00:00.0)
«Καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες»(2008-07-01 00:00:00.0)
Με προτάσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής(2008-04-01 00:00:00.0)
Νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών(2004-07-02 00:00:00.0)
Δε συζητά κατάργηση του νόμου(2000-02-04 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές(2000-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ