Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
«Καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες»

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς, με αφορμή τη γενική συνέλευση της ΟΛΜΕ που έγινε το περασμένο Σάββατο

Με πρόταση για αγώνες με ταξικό προσανατολισμό και περιεχόμενο που να συσπειρώνει στη διεκδίκηση της Παιδείας των πραγματικών αναγκών, απευθύνονται οι ταξικές δυνάμεις στους καθηγητές. Η γενική συνέλευση της ΟΛΜΕ, που έγινε το περασμένο Σάββατο, αποφάσισε - με ισχνή πλειοψηφία - διαμόρφωση εισήγησης από το ΔΣ της ΟΛΜΕ στα τέλη Σεπτέμβρη, γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και γενική συνέλευση των προέδρων τους στις 11 Οκτώβρη προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων. Επίσης αποφασίστηκε συντονισμός με τη ΔΟΕ, παρόλο που η ΔΟΕ στην πρόσφατη γενική συνέλευσή της δεν αποφάσισε κανένα πρόγραμμα δράσης για την επόμενη σχολική χρονιά. Ετσι, ο προγραμματισμός της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ που διαμόρφωσε την εισήγηση μοιάζει με άλμα στο κενό.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πρότεινε κλιμακούμενες απεργιακές και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις τη νέα σχολική χρονιά, με κατάλληλη προετοιμασία, χαρακτηριστικά κλιμάκωσης και ρήξης σε άμεσο συντονισμό με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τόνισαν ότι όλα αυτά πρέπει να προκύπτουν από διαδικασίες βάσης, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις με φορείς (γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργατικά συνδικάτα, εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας).

Η συμμετοχή των καθηγητών στη διαδικασία της γενικής συνέλευσης έδειξε την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ηγεσία της Ομοσπονδίας για την οργάνωση των αγωνιστικών βημάτων. Από τις 86 ΕΛΜΕ, παρούσες ήταν μόλις οι 59. Ο απολογισμός δράσης του ΔΣ εγκρίθηκε από το 57% των ψήφων που αντιστοιχούν στο σύνολο των ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση και το πρόγραμμα δράσης εγκρίθηκε από το 58%, ενώ οι ΕΛΜΕ που συμμετείχαν (εκτός από μία) είχαν αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων τους. «Η στάση τελικά των καθηγητών στις εισηγήσεις της ΟΛΜΕ δείχνει και το βαθμό απαξίας που περιβάλλουν οι καθηγητές την ηγεσία του κλάδου τους. Με τέτοιες διαδικασίες κανένας αγωνιστικός σχεδιασμός με βάση τον προσανατολισμό που είχε μέχρι τώρα το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν μπορεί να γίνει μπροστά στη συνεχιζόμενη επίθεση που εξαπολύει και θα συνεχίσει να εξαπολύει η κυβέρνηση. Μια επίθεση που πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από μαζικές διαδικασίες, ενημέρωση, περιοδείες και αγώνες», σχολιάζουν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το οποίο απευθύνει την αγωνιστική πρότασή του στις γενικές συνελεύσεις καλώντας: «Καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες ηγεσίες των κλάδων των εκπαιδευτικών δασκάλων και καθηγητών, καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες που επιλέγουν τον κοινωνικό διάλογο σαν μέσο διεκδίκησης αντί για τους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ