Παρασκευή 12 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς

Ανακοίνωση με αφορμή την άσκηση «Gordian Knot 2015»

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη -και με τη νέα κυβέρνηση- εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, απ' την οποία μόνο περισσότερη δυστυχία και καταστροφές προοιωνίζονται για τους λαούς.

Μια ακόμα απόδειξη είναι η άσκηση «Gordian Knot 2015» («Γόρδιος Δεσμός»), που εκτελείται στην Ασσηρο Θεσσαλονίκης από 1 έως 12 Ιούνη, υπό την επίβλεψη του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου NRDC-GR, που εδρεύει στο Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη. Οπως, μάλιστα, τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ, σκοπός της άσκησης είναι η αξιολόγηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της άμυνας του ΝΑΤΟ, στη βάση του άρθρου 5 της Συμμαχίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σπρώχνει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, συμμετέχει ολόθερμα στην προετοιμασία στρατιωτικών επεμβάσεων και συμφορών για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Αυτό, εξάλλου, υποδηλώνουν και οι συνεχείς παρακλήσεις του υπουργού Αμυνας για τη δημιουργία νέας βάσης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Κάρπαθο και οι συνεχείς ασκήσεις των κάθε λογής δυνάμεων ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό της περιοχής να κινητοποιηθεί μαζικά. Να απαιτήσουμε:

-- Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

-- Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

-- Οχι στις ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία.

-- Αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ