Παρασκευή 29 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Προετοιμάζουν απεργιακή απάντηση στην αντιλαϊκή συμφωνία

Σημαντικός σταθμός σ' αυτήν την πορεία τα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη

Με δεδομένες τις εξελίξεις γύρω από την επικείμενη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών, της οποίας επιβεβαιώνεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η αναγκαιότητα να προετοιμάζονται οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με απεργία. Είναι χαρακτηριστικές και οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν ότι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι ακόμα υψηλοί, για τις οποίες το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Ενα πράγμα δείχνουν: Οτι το λογαριασμό της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας που έρχεται θα τον πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα».

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης της λαϊκής οργάνωσης και πάλης, σημαντική είναι η συμβολή των συλλαλητηρίων που θα γίνουν στις 11 Ιούνη σε όλη τη χώρα και για τα οποία ήδη υπάρχουν εκατοντάδες αποφάσεις συμμετοχής από συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλους φορείς του κινήματος. Στην Αττική, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Παράλληλα, τα συνδικάτα και οι Λαϊκές Επιτροπές παραμένουν σε ετοιμότητα για να υπάρξει άμεση αντίδραση αν στο μεταξύ ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί η αντιλαϊκή συμφωνία.

Νέες αποφάσεις

Οι νέες αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια προέρχονται από τους παρακάτω φορείς: Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών - Τροφίμων Νομού Αχαΐας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, Σωματεία Εργαζομένων Δήμων Χαϊδαρίου και Ηλιούπολης, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και Καλύμνου, Συνδικάτο Εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Νομού Λάρισας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός», Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, Σύλλογος Οικότροφων Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Σύλλογοι Φοιτητών Φαρμακευτικής και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Σύλλογος Σπουδαστών της ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΕΑΥΦΕ, Σύλλογοι Γυναικών Δράμας, Νίκαιας, Βύρωνα, Νομού Ιωαννίνων, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Χίου.

Συσκέψεις - Γενικές Συνελεύσεις
  • Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, την Τετάρτη 3 Ιούνη, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β).
  • Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί σε σύσκεψη σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, αύριο Σάββατο στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.
  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης καλεί σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 6 Ιούνη στις 8.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας οργανώνει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 3 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου.
  • Ανοιχτή συνεδρίαση της Γραμματείας της οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, την Τρίτη 2 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η συναυλία αλληλεγγύης(2023-10-31 00:00:00.0)
Συνελεύσεις Σωματείων με επίκεντρο τη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις(2022-05-31 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες οργάνωσης και αγώνα για την κυριακάτικη αργία(2018-06-09 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Συνδικάτων(2015-11-01 00:00:00.0)
Να συζητηθεί παντού το κάλεσμα για συμμετοχή(2014-09-12 00:00:00.0)
Αποφάσεις, γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις(2013-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ