Παρασκευή 29 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Σήμερα εκδικάζεται η έφεση των ναυτεργατών

Σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια, καλούν το ΠΑΜΕ και το Ενιαίο Συνδικάτο των Ναυτεργατών

Από παλιότερη κινητοποίηση αλληλεγγύης στους δικαζόμενους ναυτεργάτες της γραμμής Καβάλα - Θάσος
Από παλιότερη κινητοποίηση αλληλεγγύης στους δικαζόμενους ναυτεργάτες της γραμμής Καβάλα - Θάσος
Σήμερα Παρασκευή, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας θα εκδικαστεί η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θάσου (23/6/2014), που καταδίκασε 13 εν ενεργεία και 7 συνταξιούχους ναυτεργάτες σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, επειδή συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3/2010.

Συγκέντρωση συμπαράστασης οργανώνουν το ΠΑΜΕ και το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Νομού Καβάλας, αύριο, στις 9 το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι στις αρχές του μήνα (3 Μάη), το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θάσου καταδίκασε σε 4 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή άλλους 29 ναυτεργάτες (εν ενεργεία και συνταξιούχους) για τη συμμετοχή τους σε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ολη αυτή η βιομηχανία δικών ενάντια σε αγωνιστές, πρωτοπόρους εργάτες του ταξικού κινήματος επιβεβαιώνει ότι η Δικαιοσύνη ούτε «ανεξάρτητη» είναι, ούτε «τυφλή», αλλά ταξική και υπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, που επιτίθενται με ταξικό μίσος στους ναυτεργάτες.

Οι διώξεις αυτές μάς αφορούν όλους

Για τις απαράδεκτες διώξεις ενάντια στους ναυτεργάτες, ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), ο οποίος συμμετέχει στη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία του ταξικού κινήματος που θα βρεθεί σήμερα στο πλευρό των κατηγορούμενων, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»:

«Οι διώξεις ενάντια στους ναυτεργάτες, επειδή απέργησαν έχουν στόχο το χτύπημα του δικαιώματος της εργατικής τάξης στην απεργία και ταυτόχρονα την τρομοκράτηση των εργαζομένων για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής με λιγότερες αντιδράσεις.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν όλα τα σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους ναυτεργάτες, γιατί οι διώξεις ενάντιά τους αφορούν όλη την εργατική τάξη και το δικαίωμά της να διεκδικεί τον πλούτο που παράγει για να αξιοποιηθεί για τη λαϊκή ευημερία.

Οι ναυτεργάτες διώκονται, επειδή απέργησαν διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αλλά και σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες για το λαό μας.

Η αποφασιστική συμμετοχή των εργατών στην οργάνωση της πάλης, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη, η ένταση του αγώνα μας που επιδιώκουμε να συνεχιστεί με απεργιακή κινητοποίηση, αποτελεί την έμπρακτη αλληλεγγύη και την απάντηση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού».

Αθωώθηκε ο Δ. Κουμπούρης

Αθώο έκρινε τελικά το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, που δικάστηκε χτες για κινητοποίηση που έγινε στα διόδια των Μαλγάρων, στις 19 Μάρτη 2010. Η δίωξη προέκυψε ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εκείνη την εποχή το κόμμα «Δράση» του Σ. Μάνου για μια σειρά κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος.

Ο Δήμος Κουμπούρης δικάστηκε με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της «διατάραξης κοινής ειρήνης». Από τη διαδικασία δεν τεκμηριώθηκε η κατηγορία, ενώ αποδείχθηκε και ότι δεν παρευρισκόταν καν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση. Θυμίζουμε ότι η κλήτευσή του έγινε «στο σωρό», καθώς η αστυνομία έψαξε να βρει ένα όνομα που να μπορεί να το χαρακτηρίσει ως «εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ» και μέσα από διάφορα δημόσια έγγραφα, κατέληξε στον Δήμο Κουμπούρη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org