Παρασκευή 29 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καμιά ανοχή στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία

Μαζική διαδήλωση χτες στη Νίκαια, στο πλαίσιο αγωνιστικών πρωτοβουλιών που θα συνεχιστούν. Συγκέντρωση και στην Καρδίτσα

Από τη συγκέντρωση στην Καρδίτσα
Από τη συγκέντρωση στην Καρδίτσα
Μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας (Περιβολάκι) και πορεία προς το Κρατικό Νοσοκομείο διοργάνωσαν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας.

Απαίτησαν άμεσες λύσεις για να λειτουργήσουν με επάρκεια οι δομές Υγείας της περιοχής, κονδύλια για να φτιαχτούν και να στελεχωθούν νέα νοσοκομεία που είναι αναγκαία, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, δημόσιο, δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας για όλους.

Μιλώντας στη συγκέντρωση εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Πειραιά, ο Αλέκος Κοτέας αναφέρθηκε στις δεκάδες αποφάσεις συμμετοχής από σωματεία και μαζικούς φορείς. Είπε ότι αποτελεί συνέχεια των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί τα προηγούμενα χρόνια και ότι θα έχει συνέχεια το επόμενο διάστημα.

«Μέχρι σήμερα οργώσαμε μεγάλους χώρους δουλειάς, παρεμβήκαμε στα τρία μεγάλα Νοσοκομεία "Μεταξά", Τζάνειο και Κρατικό Νίκαιας και σε ΠΕΔΥ σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Σήμερα φτάνουμε εδώ, σε μια νέα κινητοποίηση, ξέροντας πλέον ότι ο συντονισμός, η κοινή δράση, το αγωνιστικό - διεκδικητικό πλαίσιο είναι η δική μας δύναμη αλλά και ο μόνος δρόμος», είπε ο Αλ. Κοτέας.

Πρόσθεσε ότι κάθε αναμονή και ανοχή στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην Υγεία και επιδεινώνεται με την πολιτική της νέας κυβέρνησης «σημαίνει ανοχή σε θανάτους εργαζομένων που θα μπορούσαν να ζήσουν, λόγω ανυπαρξίας δομών. Σημαίνει πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας ερειπωμένα, προνοιακά ιδρύματα στα όρια.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Πειραιά
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Πειραιά
Σημαίνει ακόμα, ο κόσμος της δουλειάς που έφαγε τη ζωή του στο μεροκάματο να μην έχει στοιχειώδη περίθαλψη, να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για εξετάσεις και στα νοσοκομεία να μην υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη.

Σημαίνει έλλειψη στοιχειωδών υλικών και φαρμάκων, απλήρωτους και εξουθενωμένους υγειονομικούς, μισθούς πείνας για τις καθαρίστριες των νοσοκομείων και πάνω από όλα ανύπαρκτη περίθαλψη για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σημαίνει, τέλος, απουσία προγραμμάτων και εξετάσεων πρόληψης ασθενειών για το λαό».

Ο Αλ. Κοτέας έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα των κρατικών δομών Υγείας στον Πειραιά, ανέδειξε τους πραγματικούς ενόχους και απαρίθμησε τις άμεσες διεκδικήσεις του κινήματος.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ακόμα ο Γιώργος Αντωνόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ο Αποστόλης Κόκκινος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Τζάνειο, ενώ έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας σύντομη ομιλία έκανε η Μαίρη Αγρογιάννη, γιατρός, εργαζόμενη στο νοσοκομείο. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Αλλες κινητοποιήσεις

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, συγκέντρωση για την Υγεία έγινε χτες και στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, μετά από πρόσκληση 19 μαζικών φορέων της περιοχής. Μίλησαν η Κλεοπάτρα Ζούκα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, και ο Κώστας Αθανασίου, πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Τέλος, σε συγκέντρωση στο παλιό ΙΚΑ της Νέας Ιωνίας (παροχές) καλεί την Πέμπτη 4 Ιούνη, στις 10 π.μ., η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org