Πέμπτη 28 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Καλοκαιρινές αθλοπαιδιές» από το Δήμο Πετρούπολης

Πλούσιες δραστηριότητες θα γίνουν από τις 16 Ιούνη έως τις 24 Ιούλη, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ»

Ολες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής της Πετρούπολης διαπνέονται από τη θέληση να απαλλάξει και να ανακουφίσει, στο βαθμό που είναι δυνατό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης από τα βάρη που φορτώνονται από την κυβερνητική πολιτική, τόσο των προηγούμενων χρόνων όσο και τη σημερινή.

Σ' αυτές τις συνθήκες, η δημοτική αρχή, έχοντας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που δημιουργούν οι αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, παλεύει σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς κρατική στήριξη σε χρηματοδότηση και προσωπικό, προσπαθώντας να προσφέρει υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχει το κράτος.

Κυρίως, σε ό,τι αφορά τη νεολαία και την προσχολική και παιδική ηλικία, η διοίκηση του Δήμου έχει δείξει εδώ και χρόνια δείγματα γραφής. Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί, έχει καταργήσει τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης παρέχει δωρεάν σε όλα τα παιδιά της πόλης τις υπηρεσίες και τις δράσεις Πρόνοιας, Εκπαίδευσης, Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Η πολιτική αυτή, βέβαια, δεν είναι τυχαία. Προέρχεται από το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι -εκλεγμένοι με το ΚΚΕ στην Πετρούπολη- υπηρετούν με κάθε τρόπο τη λαϊκή ανάγκη, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, θέλοντας εκτός των άλλων να δώσουν στο λαό χέρι βοηθείας, προκειμένου ο ίδιος να δυναμώσει και να αντιπαλέψει το σύστημα που του γεννά όλα τα προβλήματα.

Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Πετρούπολης διοργανώνει για πέμπτη χρονιά τις «Καλοκαιρινές αθλοπαιδιές».

Στόχος είναι η επαφή των παιδιών με κάποια βασικά αθλήματα, η ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας, η καλλιέργεια του υγιούς ανταγωνισμού, καθώς και η ανάδειξη και διάδοση της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, γεμάτο με παιχνίδια κοινωνικοποίησης και ομαδικότητας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 Ιούνη έως τις 24 Ιούλη, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ», καθώς και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, με ωράριο απασχόλησης από τις 8.00 έως τις 14.00. Το πρόγραμμα αυτό έχει συμβολική συνδρομή, καλύπτοντας την αθλητική ένδυση καθώς και την ελαφριά διατροφή των παιδιών κατά τις ώρες της απασχόλησης.

Αντίστοιχα, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής, συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά η λειτουργία των καλοκαιρινών παιδότοπων, σε μια προσπάθεια ο Δήμος να προσφέρει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, με σεβασμό στις ανάγκες τους για παιχνίδι, τη δημιουργική έκφραση και επικοινωνία.

Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά της Πετρούπολης, η δημοτική αρχή στέκεται συμπαραστάτης και αρωγός, προσφέροντας το πρόγραμμα αυτό δωρεάν.

Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 2 Ιούνη, ενώ όλες οι σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στο site του Δήμου Πετρούπολης: www.petroupoli.gov.gr.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ