Πέμπτη 28 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Το Σάββατο θα γίνει το Φεστιβάλ των σπουδαστών στο Περιστέρι

Συζήτηση με τον Σπύρο Κακαβούλη, πρόεδρο του Συλλόγου

Από το αντίστοιχο Φεστιβάλ που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σπουδαστών της Θεσσαλονίκης
Από το αντίστοιχο Φεστιβάλ που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σπουδαστών της Θεσσαλονίκης
Το Σάββατο 30 Μάη ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) Αττικής πραγματοποιεί το Φεστιβάλ του στην Πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείου) στο Περιστέρι (μετρό «Περιστέρι»).

Με αφορμή τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος για να καλέσει τους σπουδαστές, να συζητήσει μαζί τους, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Σπύρο Κακαβούλη, πρόεδρο του Συλλόγου.

-- Στην ανακοίνωση του Συλλόγου, μπαίνει ως στόχος: «Το Φεστιβάλ μας, να γίνει τόπος συνάντησης των σπουδαστών και συζήτησης των κοινών μας προβλημάτων και των τρόπων που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά εμείς και οι οικογένειές μας».

-- Πράγματι, αυτό επιδιώκουμε. Αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν πάρα πολλά ΙΕΚ, τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα. Θέλουμε ακόμα καλύτερα να αναδείξουμε ότι τα προβλήματα δεν είναι μεμονωμένα, αλλά ότι όλοι οι σπουδαστές έχουμε τα ίδια προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Δεν χωρά καμιά αναμονή. Τώρα χρειάζεται αγώνας, γιατί όσο καθόμαστε και κοιτάμε τα προβλήματα, τόσο θα μεγαλώνουν. Τίποτα δεν πρόκειται να σου χαριστεί.

Επίσης, φέτος πραγματοποιούμε το Φεστιβάλ μας ένα μήνα μετά τις εκλογές του Συλλόγου μας. Συμμετείχαν 200 παραπάνω σπουδαστές, μέσα απ' αυτή τη διαδικασία βγήκε ο Σύλλογος ακόμα πιο δυναμωμένος. Το Φεστιβάλ για εμάς αποτελεί συνέχεια αυτής της δραστηριότητας δυναμώματος του Συλλόγου, γνωριμίας με όσο το δυνατόν περισσότερους σπουδαστές...

-- Εχετε πραγματοποιήσει πολλές περιοδείες με το κάλεσμα του Συλλόγου για το Φεστιβάλ. Τι συναντάτε;

-- Συναντάμε μεγάλο ενδιαφέρον για να ακούσουν οι σπουδαστές κυρίως τι λέει ο Σύλλογος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τις αγωνιστικές διεκδικήσεις, που έχουμε μπει μπροστά.

Φέτος, τα προβλήματα είναι ακόμα πιο οξυμένα, με δεδομένο ότι φέτος οι σπουδαστές αυξήθηκαν κατά 1.000 σε σχέση με πέρυσι.

Οι Σχολές μας έχουν ανύπαρκτες υποδομές. Μαθήματα γίνονται σε διαδρόμους και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Τα εργαστήρια όπου υπάρχουν, έχουν παλιούς εξοπλισμούς. Βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα, εργαλεία κ.λπ. Στην πρακτική που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε, οι πιο πολλοί είμαστε απλήρωτοι. Επίσης, η πρακτική δε γίνεται στο πλαίσιο εκμάθησης κάποιων πλευρών που έχουμε διδαχθεί, αλλά μας χρησιμοποιούν για τη λάντζα, τον κουβαλητή. Ενα άλλο πρόβλημα είναι ότι δικαιούνται πάσο μόνο όσοι είναι κάτω των 22. Εμείς απαιτούμε δωρεάν μεταφορές για όλους τους σπουδαστές. Ενα άλλο ζήτημα που προτάσσουμε ιδιαίτερα: Καμιά πιστοποίηση. Με το πτυχίο μας να μπορούμε να βρούμε δουλειά.

-- Τι θα περιλαμβάνει το Φεστιβάλ;

-- Φέτος, επιδιώξαμε ακόμα καλύτερα το Φεστιβάλ μας να γίνει τόπος συνάντησης για νέους δημιουργούς. Εχουμε συναυλίες από συγκροτήματα από σπουδαστές των ΙΕΚ.

Επίσης, αναδεικνύοντας την ανάγκη για κοινή συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, θα υπάρχει περίπτερο του ΠΑΜΕ, με παρουσία σωματείων, που σχετίζονται με τις ειδικότητές μας. Για παράδειγμα θα βρίσκονται τα σωματεία Ιδιωτικών Κλινικών, Επισιτισμού - Τουρισμού και Φαρμάκου.

Επίσης, θα υπάρχει και ξεχωριστό περίπτερο του Συλλόγου για να ενημερώνεται όποιος θέλει για τις δράσεις του, τις θέσεις του κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ