Σάββατο 16 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ετοιμάζεται νέο μνημόνιο, ο λαός να είναι σε ετοιμότητα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, έκανε απ' την Κομοτηνή την ακόλουθη δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις:

«Ολες αυτές οι ιστορίες περί προσφυγής στη λαϊκή θέληση, περί δημοψηφισμάτων και εκλογών, είναι στην ουσία στάχτη στα μάτια του λαού. Θέλουν το λαό μας συνένοχο σε μια πολιτική, η οποία εξακολουθεί να είναι αντιλαϊκή. Εχουν σε ισχύ όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, που ψήφισαν οι προηγούμενοι, έχουν υποσχεθεί στους εταίρους ότι από τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα πειράξουν τίποτε και ότι θα βάλουν και καινούργια μέτρα.

Κατά τη γνώμη μας, η συμφωνία, άσχετα με το τι λέγεται, είναι στα σκαριά. Θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα μνημόνιο, το οποίο δεν θα ονομάζεται έτσι, όμως θα περιέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Δηλαδή, και αύξηση στο ΦΠΑ, και φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα, και ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, όπως λιμάνια και αεροδρόμια. Θα περιέχει και εργασιακά ζητήματα, και αρνητικές ανατροπές στο Ασφαλιστικό. Για τα δύο τελευταία γίνεται η συζήτηση για να ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία.

Ο λαός μας θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα. Δεν πρέπει να περιμένει τίποτε από διαχειριστές μιας ίδιας πολιτικής, εντός των αντιλαϊκών τειχών της ΕΕ και αυτού του δρόμου ανάπτυξης, που μας έφερε στην κρίση. Πρέπει να βγάλουμε όλοι μας συμπεράσματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ