Σάββατο 16 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στα μειονοτικά χωριά Πάσσος και Οργάνη

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ οι κάτοικοι στα μειονοτικά χωριά της Ροδόπης Πάσσος και Οργάνη. Στον Πάσσο, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τις παρεμβάσεις που έκανε για τα προβλήματα του οικισμού και ειδικότερα για την επισκευή του σχολείου (δημοτικό και νηπιαγωγείο) και την έλλειψη αγροτικού γιατρού τον τελευταίο χρόνο.

Στην ορεινή Οργάνη του Δήμου Αρριανών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το τοπικό κοινοτικό κατάστημα, το τζαμί του χωριού και μίλησε σε συγκέντρωση των κατοίκων.

Ο λαός της περιοχής ζει κύρια από τη γεωργία (κυρίως καπνά) και την κτηνοτροφία, που τα τελευταία δύο χρόνια χτυπήθηκε από τις ζωονόσους της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού. Τα λαϊκά νοικοκυριά που χτυπήθηκαν δεν έχουν εισόδημα να ζήσουν, καθώς δεν αποζημιώθηκαν για την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί.

Ο Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στους κατοίκους του χωριού, αναφέρθηκε στην καπνοκαλλιέργεια που εγκαταλείπεται, καθώς εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων έμεινε χωρίς επιδοτήσεις και δεν αφήνει εισόδημα. Σε ό,τι αφορά τη ζημιά στους κτηνοτρόφους, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του προκειμένου να αποζημιωθούν για το 100% και να καλυφθεί με ενισχύσεις η απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί.

Τόνισε ακόμη ότι τον εργάτη, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον υπάλληλο, τον επιστήμονα, το νέο, δεν τους χωρίζει τίποτα, αντίθετα τους ενώνει το ότι όλοι είναι σκληρά εκμεταλλευόμενοι. Και όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, χωρίς να ενδιαφέρει τι θεό πιστεύει ο καθένας, τι χρώμα έχει, τι καταγωγή έχει, τι γλώσσα μιλά ή τι ήθη και έθιμα ακολουθεί, πρέπει να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να αλλάξει χέρια η εξουσία και να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ