Σάββατο 16 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Λευκό» στην καταδίκη της ναρκω-κουλτούρας

«Τοίχο» συνάντησε η πρόταση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ προς το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να υιοθετήσει το ψήφισμα του ΕΣΥΝ ενάντια στο ναρκω-φεστιβάλ.

«Λευκό» ήταν η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ), ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλέστηκαν διατυπώσεις του ψηφίσματος. Αποκορύφωμα, δε, η στάση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, που δήλωναν ενάντια στην καταστολή και στις απαγορεύσεις και υποστήριζαν πως όπου αποποινικοποιήθηκε η χρήση κάνναβης, έπεσαν τα ποσοστά της, τη στιγμή που έρευνες αποδεικνύουν το αντίθετο.

Δηλαδή, παρά το ότι και το ΠΑΜΕ τόνισε πως η ΔΟΕ, με μέλη της δασκάλους οι οποίοι έχουν ρόλο διαπαιδαγώγησης των παιδιών, έχει καθήκον να πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αρνήθηκαν να καταδικάσουν ρητά λογικές οι οποίες οδηγούν στην παραίτηση από τη ζωή. Ψηφίζοντας «λευκό» στη διαπίστωση του ΕΣΥΝ ότι σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή, με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματά τους, κάποιοι έχουν το θράσος να «διεκδικούν» το «δικαίωμα» στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ