Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Μαθητής σκότωσε με τόξο καθηγητή

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.--

Ενα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε χτες το πρωί σε γυμνάσιο της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Δεκατριάχρονος μαθητής σκότωσε με τόξο και βέλη καθηγητή του και τραυμάτισε 2 καθηγητές και 2 συμμαθητές του και στη συνέχεια συνελήφθη. Ο μαθητής, όπως λένε μαρτυρίες από το σχολείο, έφερε και μαχαίρι, και αεροβόλο όπλο με το οποίο επιτέθηκε επίσης.

Το περιστατικό συνέβη στο γυμνάσιο Χουάν Φούστερ σε μεσοαστική συνοικία της πόλης με 450 μαθητές και 45 καθηγητές. Ο καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών Αμπέλ Μαρτίνες Ολίβα, 35 χρόνων, που βρήκε τραγικό θάνατο ήταν μόλις 2 βδομάδες αναπληρωτής καθηγητής και εκτελέστηκε στο διάδρομο, όταν έτρεξε από την αίθουσα που παρέδιδε μάθημα και άκουσε φωνές που προκάλεσε ο δράστης. Ο 13χρονος προχώρησε και στον τραυματισμό άλλων τεσσάρων ανθρώπων πριν ακινητοποιηθεί από έναν καθηγητή. Στο σχολείο επικράτησε σοκ, χτυπήθηκε συναγερμός και οι μαθητές απομακρύνθηκαν από τις αίθουσες, ώσπου να ειδοποιηθούν οι γονείς τους και να τους παραλάβουν.

Μαρτυρίες μαθητών αναφέρουν ότι ο δράστης είχε μια ιδιαίτερη κλίση σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, ωστόσο δεν είναι γνωστά τα ακριβή κίνητρά του. Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να εξεταστεί ψυχιατρικά και λόγω της ηλικίας του την επιτήρησή του έχει αναλάβει η υπηρεσία ανηλίκων της Καταλονίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ