Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νεκρός 25χρονος Αφροαμερικανός μετά τη σύλληψή του στη Βαλτιμόρη

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τελειωμό δεν έχει ο μακρύς κατάλογος των Αφροαμερικανών που πέφτουν θύματα της ρατσιστικής, ταξικής αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Το πιο πρόσφατο γνωστό θύμα είναι ο 25χρονος Αφροαμερικανός Φρέντι Γκρέι που πέθανε την Κυριακή έπειτα από βαρύ τραυματισμό στη σπονδυλική του στήλη κατά τη σύλληψή του στις 12 Απρίλη στη Βαλτιμόρη από λευκούς αστυνομικούς.

Ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Baltimore Sun» σημειώνει ότι η αστυνομία δεν έχει εξηγήσει ακόμη πώς τραυμάτισε τον νεαρό και γιατί τον συνέλαβε. Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος σημείωσε πάντως χτες σε συνέντευξη Τύπου ότι ο άτυχος νεαρός δεν είχε διαπράξει καμιά εγκληματική πράξη.

Ο άδικος θάνατος του 25χρονου Αφροαμερικανού προκάλεσε διαδηλώσεις μερικών εκατοντάδων ατόμων έξω από το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης, της μεγαλύτερης πόλης της πολιτείας Μέριλαντ, βορειοανατολικά της Ουάσιγκτον, απαιτώντας «εξηγήσεις» από την αστυνομία.

Η δήμαρχος της Βαλτιμόρης Στέφανι Ρόουλινγκς-Μπλέικ σε μία προσπάθεια να εκτονώσει τις λαϊκές αντιδράσεις ανακοίνωσε την έναρξη διενέργειας έρευνας, διαβεβαιώνοντας ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ