Πέμπτη 16 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαμόγελα στη Βραζιλία - εμπλοκές στο Αιγαίο

Σε παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου προχώρησαν χτες δέκα τουρκικά αεροσκάφη σε όλο τον άξονα του Αιγαίου, από Βορρά προς Νότο. Μάλιστα σημειώθηκαν και δύο εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά, που σηκώθηκαν για να τα αναγνωρίσουν και να τα αναχαιτίσουν.

Λίγες ώρες νωρίτερα, στη Βραζιλία όπου βρίσκεται για τα εγκαίνια διεθνούς έκθεσης αμυντικών βιομηχανιών, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Κ. Ησυχος συναντιόταν με τον Τούρκο ομόλογό του, αναπληρωτή υπουργό Αμυνας. «Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και συζητήθηκαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και γενικότερα οι προοπτικές καλής γειτονίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αλλο ένα δείγμα - από τη μια οι συναντήσεις, από την άλλη οι αερομαχίες - των σχέσεων αντιφατικού χαρακτήρα, ανταγωνισμού και συνεργασίας που αναπτύσσονται μεταξύ των αστικών τάξεων των δύο χωρών, με βάση τη στρατηγική στόχευση της καθεμιάς χωριστά για γεωπολιτική της αναβάθμιση και απόκτηση προβαδίσματος στην εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ