Πέμπτη 16 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να απορρίψει την αναμονή, να δυναμώσει τους αγώνες του

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε το ακόλουθο σχόλιο για την προχτεσινή απάντηση του επιτρόπου Π. Μοσκοβισί σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλου, για τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση:

«"Στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους τρεις θεσμούς, πέρα από ιδεολογίες και χωρίς συγκρουσιακό κλίμα γίνεται εποικοδομητική προσπάθεια συνδυασμού των λογικών θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τις αναληφθείσες δεσμεύσεις της χώρας".

"Η συμφωνία με το Γιούρογκρουπ, στις 20 Φλεβάρη, είναι η κοινά αποδεκτή βάση των εξελισσόμενων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους "τρεις θεσμούς"».

Αυτή ήταν η απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Π. Μοσκοβισί, σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλου, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τις συζητήσεις περί νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, ομαδικών απολύσεων, νέων αντιλαϊκών φόρων και κύματος ιδιωτικοποιήσεων (για τα οποία βέβαια ο Επίτροπος δεν είπε κουβέντα, ουσιαστικά αποδεχόμενος την ύπαρξη τέτοιας ατζέντας).

Παρά τους λεονταρισμούς και τα λόγια περί «ηρωϊκών διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε έντιμη συμφωνία», η βάση τέθηκε και συμφωνήθηκε: Η επέκταση του μνημονίου, η δημιουργία «γέφυρας» για νέα, ολοκληρωμένη συμφωνία τους επόμενους μήνες.

Και ο Μοσκοβισί και τα άλλα στελέχη της ΕΕ, αλλά και οι υπουργοί της κυβέρνησης, χαρακτηρίζουν τις συνομιλίες δύσκολες, αλλά «εποικοδομητικές».

Το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει τους εργαζόμενους είναι ένα: «Εποικοδομητικές» για ποιον;

Γιατί, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις και τον επικοινωνιακό ορυμαγδό από την κυβέρνηση, ένα πρέπει να μείνει στη σκέψη του λαού: Εποικοδομητικές όχι γι' αυτόν, τον μόνιμα χαμένο, αλλά για τους μόνιμα κερδισμένους, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Κερδισμένους είτε σε καπιταλιστική κρίση είτε σε ανάπτυξη, με ή χωρίς μνημόνιο, με περιοριστική γραμμή ή πιστωτική χαλάρωση: Τι μπορεί να περιμένει ο λαός από τέτοιες «εποικοδομητικές» διαπραγματεύσεις;

Ο,τι και να γίνει, αυτή η αντιλαϊκή συμφωνία που έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την τρόικα είναι η βάση των όποιων εξελίξεων από δω και πέρα.

Αλλος δρόμος ασφαλώς και μπορεί να υπάρξει, μόνο όμως αν ο λαός, οι εργαζόμενοι, το λαϊκό κίνημα απορρίψουν την αναμονή, την ψεύτικη ελπίδα, το φόβο και τα τρομοκρατικά διλήμματα που έντεχνα καλλιεργούνται και με τη σημερινή κυβέρνηση, απαιτώντας την ανάκτηση των απωλειών τους όπως και τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους. Μόνο αν δυναμώσουν τους αγώνες, τη λαϊκή συμμαχία με τον μπροστάρη τους, το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ