Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποιούνται βάζοντας στο επίκεντρο τα προβλήματα των ιδρυμάτων

Κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα των σχολών πραγματοποίησαν χτες οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Συγκεκριμένα: Οι Επιτροπές Αγώνα Γεωλογικού του ΑΠΘ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του τμήματος σχετικά με ανακοινώσεις που έγιναν για περικοπή των ασκήσεων υπαίθρου που ξεπερνούν τα όρια του νομού. Η παραπάνω κίνηση υποβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό το πτυχίο. Ο πρόεδρος, μάλιστα, ανέφερε πως θα ήταν καλό να βρεθούν χορηγοί ώστε να καλυφτούν τα έξοδα!

Οι Επιτροπές Αγώνα Πολιτικών Μηχανικών και Χωροτακτών Μηχανικών, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής για το κτιριακό, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που δεκάδες φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα όρθιοι ή γυρνούν από αίθουσα σε αίθουσα για να βρουν κάποια άδεια και να κάνουν μάθημα.

Οι Επιτροπές Αγώνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), έκαναν κινητοποίηση στη λέσχη του ιδρύματος διεκδικώντας δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιστορικού, προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνέλευση του τμήματος με αφορμή τις αντιδραστικές αλλαγές που προβλέπονται να γίνουν στο πρόγραμμα σπουδών.

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ Σερρών, προχώρησαν σε κινητοποίηση στον πρόεδρο του τμήματος για τις εξαγγελίες περί νέου σχεδίου «Αθηνά» αλλά και ενάντια στην υποχρηματοδότηση.

Επίσης, προχτές οι Επιτροπές Αγώνα Φιλοσοφικής και Παιδαγωγικού έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπρύτανη του ΑΠΘ αναδεικνύοντας το πρόβλημα της πληρωμής των σημειώσεων από τους φοιτητές των δύο σχολών ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα που παραμένουν στο εαρινό εξάμηνο. Απαίτησαν δωρεάν εκτυπώσεις στο φωτοτυπικό κέντρο του πανεπιστημίου για την ανακούφιση των φοιτητών και των οικογενειών τους από τα έξοδα των σημειώσεων, που, σε σχολές όπως το Παιδαγωγικό, φτάνουν τα 90 ευρώ στο 4ο έτος ή για άλλα τμήματα της Φιλοσοφικής 50 - 60 ευρώ το εξάμηνο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ