Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκτακτη έκδοση του «Οδηγητή» για τα μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Μια έκτακτη έκδοση του «Οδηγητή» θα κυκλοφορήσει από Δευτέρα στα σχολεία και τις γειτονιές και θα είναι αφιερωμένη στα μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Η έκτακτη έκδοση του «Οδηγητή» θα διακινείται δωρεάν από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ και φυσικά θα διατίθεται και στα μαθητικά Φεστιβάλ. Να σημειώσουμε ότι πάνω από 95 μαθητικά Φεστιβάλ είναι προγραμματισμένα από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, που θα γίνουν, στην πλειοψηφία τους, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μάρτη και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη, με σύνθημα «ΕΕ vs Νεολαία... Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος».

Στο πλαίσιο του περιεχομένου των μαθητικών Φεστιβάλ, στην έκτακτη έκδοση του «Οδηγητή» μπορεί κανείς να βρει: Κείμενα με στοιχεία για την ΕΕ της ανεργίας, της φτώχειας, των πολέμων, της σχολικής εγκατάλειψης. Αντιπαραβολή: Πώς παρουσιάζουν την ΕΕ τα σχολικά βιβλία Πολιτικής Παιδείας και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η ενδιαφέρουσα απάντηση ενός μαθητή σε σχολική εργασία για την ΕΕ. Μικρό αφιέρωμα στην 9η Μάη, μέρα της νίκης των λαών κατά του φασισμού και όχι «ημέρα της Ευρώπης», όπως θέλουν να τη μετατρέψουν.

Ακόμα, μπορεί κανείς να διαβάσει: Μήνυμα μαθητών από την Ιταλία για τα μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Κείμενα για το σχολείο και γενικότερα την εκπαίδευση που ταιριάζει στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Θέμα για το «bulling» και τη στάση που πρέπει να κρατούν οι μαθητές απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Στοιχεία για νέες μεθόδους ηλεκτρονικής παρακολούθησης που εφαρμόζονται μέσω διαδικτύου και όχι μόνο. Και φυσικά, όπως σε κάθε «Οδηγητή», βρίσκουμε όμορφα σκίτσα, έξυπνα stikers και καυστικά σχόλια για την επικαιρότητα.

  • Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 διοργανώνει το Τομεακό Συμβούλιο Σάμου της ΚΝΕ αύριο, Σάββατο, στις 11 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου στο Βαθύ, στα πλαίσια του Πανελλαδικού Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ με σύνθημα «ΕΕ vs νεολαία... σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος». Η κορύφωση του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα είναι στο Καρλόβασι στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου το Σάββατο 4 Απρίλη τις απογευματινές ώρες.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ