Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σχέδιο για νέο εξεταστικό σύστημα

Νέο εξεταστικό σύστημα με πρώτη εφαρμογή το 2016 σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά, το νέο σύστημα που αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, προβλέπει πως οι υποψήφιοι θα εξετασθούν σε τέσσερα μαθήματα με δυνατότητα επιλογής ενός ακόμα πέμπτου μαθήματος. Αυτό το τελευταίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να «μεταπηδούν» και σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο και να επιλέγουν σχολές και από αυτό.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, με βάση το νέο σύστημα, τα μαθήματα ανά κατεύθυνση θα είναι τα εξής: Νεοελληνική Γλώσσα - Αρχαία Ελληνικά - Ιστορία - Λατινικά στη θεωρητική κατεύθυνση. Νεοελληνική Γλώσσα - Μαθηματικά - Φυσική - Χημεία για τη θετική κατεύθυνση. Νεοελληνική Γλώσσα - Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής - Πληροφορική και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για την τεχνολογική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα πέντε προαιρετικά μαθήματα που μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος και τα επιστημονικά πεδία στα οποία αντιστοιχούν, έχουν ως εξής: Για τις σχολές Επιστημών Υγείας, η Βιολογία. Για τις σχολές Παιδαγωγικών, τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Για Τμήματα Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, η Φυσική Γενικής Παιδείας. Για τμήματα Οικονομικών - πολιτικών - κοινωνικών επιστημών, οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Για τα τμήματα ανθρωπιστικών επιστημών, η Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Ετσι π.χ. ένας υποψήφιος της θετικής κατεύθυνσης, αν εξεταστεί και στη Βιολογία θα μπορεί να επιλέξει και σχολές Επιστημών Υγείας, αν εξεταστεί στις αρχές Οικονομικής Θεωρίας μπορεί να επιλέξει Οικονομικές Σχολές, αν επιλέξει Ιστορία, έχει πρόσβαση στις σχολές Ανθρωπιστικών Επιστημών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ