Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σύσταση «Ελληνογερμανικού Γραφείου Νεολαίας»

Την ίδρυση «Ελληνογερμανικού Γραφείου Νεολαίας» ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, μετά από σειρά επαφών που είχε ο Ελληνας υπουργός με Γερμανούς διπλωμάτες και βουλευτές και σε συνέχεια της κοινής δήλωσης που είχαν κάνει οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας Ελλάδας και Γερμανίας τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Γραφείο αυτό, με έδρα στην Ελλάδα και στη Γερμανία, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της γνωριμίας και αλληλοκατανόησης των νέων των δύο χωρών με συγκεκριμένες δραστηριότητες στα επίπεδα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ερευνητικών ανταλλαγών κλπ.».

Σημειώνεται πως, όπως έχει ανακοινωθεί από το Γενάρη του 2014, βρίσκονταν εν εξελίξει πάνω από 20 κοινά προγράμματα στον τομέα της καινοτομίας και Ερευνας.

Παράλληλα, με τη συνεργασία μεταξύ ΟΑΕΔ και Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, έχουν δημιουργηθεί δυο Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα από το 2013, ενώ υποστηρίζεται ένα ολόκληρο πρόγραμμα ενίσχυσης της μαθητείας, δηλαδή της τσάμπα δουλειάς σε ελληνικούς και γερμανικούς ομίλους.

Είναι, επίσης, γνωστό ότι η Γερμανία διαφημίζεται ως επαγγελματική διέξοδος για νέους άνεργους επιστήμονες, ενώ, ταυτόχρονα, το καλοκαίρι έκανε εκστρατεία για να προσελκύσει μαθητευόμενους στον κλάδο τους Επισιτισμού και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ