Σάββατο 14 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Kρίσιμες αναμετρήσεις σε κορυφή και ουρά

Δύσκολο εμπόδιο έχει σήμερα στην Κρήτη με αντίπαλο τον Εργοτέλη ο Παναθηναϊκός

Icon

Δύσκολο εμπόδιο έχει σήμερα στην Κρήτη με αντίπαλο τον Εργοτέλη ο Παναθηναϊκός
Η δύσκολη αποστολή του ενός εκ των δύο συγκατοίκων (προς το παρόν τουλάχιστον) του ρετιρέ, Παναθηναϊκού, στην Κρήτη, η καθοριστική αναμέτρηση της Τούμπας για τη μάχη της τρίτης θέσης και το παιχνίδι στη Ν. Σμύρνη για το σκηνικό στην ουρά είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 28η αγωνιστική της Super League. Σημειώνεται πως και αυτή (όπως και η 27η) θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών στα γήπεδα βάσει σχετικής απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για τα τελευταία κρούσματα βίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Οι του Παναθηναϊκού, που αγωνιούν για την τύχη της έφεσης κατά της τιμωρίας που τους έχει επιβληθεί με κύριο σημείο την αφαίρεση 3 βαθμών, ταξιδεύουν στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσουν τον Εργοτέλη που καίγεται για τους βαθμούς στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Οι «πράσινοι» με καλή ψυχολογία από τις νίκες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στοχεύουν στη νίκη προκειμένου να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για τίτλο. Απ' την άλλη οι γηπεδούχοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και δεν έχουν περιθώρια απωλειών στην προσπάθεια που κάνουν για βαθμολογικές ανάσες.

Στην Τούμπα η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης αναμένεται να κρίνει κατά πολύ το σκηνικό για την 3η θέση της βαθμολογίας και το πώς θα μπουν οι δύο αντίπαλοι στη διαδικασία των πλέι οφ (με τις 3 απ' τις τέσσερις ομάδες των πλέι οφ να έχουν ουσιαστικά κριθεί). Στον ΠΑΟΚ αναζητούν τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους απέναντι στους Αρκάδες, που δείχνουν να έχουν βρει ξανά την αγωνιστική σταθερότητά τους.

Δύσκολη δοκιμασία περιμένει και τον 5ο της βαθμολογίας, Παναιτωλικό, που θα δοκιμαστεί στα Γιάννενα με αντίπαλο τον ΠΑΣ στο ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας.

Καθοριστικής σημασίας για την παραμονή στην κατηγορία είναι και η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, όπου ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά, τη στιγμή που ένας άλλος ενδιαφερόμενος για το ζήτημα, ο Λεβαδειακός, έχει πάρει ήδη τους 3 β. αφού επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου. Ετσι, για «κυανέρυθρους» και Χανιώτες, που μεσοβδόμαδα έλυσαν τη συνεργασία τους με τον τεχνικό της ομάδας, Γ. Χριστόπουλο, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για απώλειες.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και τη νίκη (έστω και χωρίς φινάλε του αγώνα) επί της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο φιλοξενώντας την Ξάνθη, που κάνει τις τελευταίες προσπάθειες για να προλάβει το... τρένο των πλέι οφ.

Το πρόγραμμα - Η ΤV

ΣΑΒΒΑΤΟ: Εργοτέλης - Παναθηναϊκός (15.00 NS1), Ατρόμητος - Πανθρακικός (17.15 NS3), ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης (19.30 NS1). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός (15.00 NS2), Κέρκυρα - ΟΦΗ (17.15 NS4), Καλλονή - Βέροια (17.15 NS2), Πανιώνιος - Πλατανιάς (17.15 NS3), Ολυμπιακός - Ξάνθη (19.30 NS1).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ