Πέμπτη 5 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αφιερωμένο στην 8η Μάρτη το Δελτίο της ΟΓΕ

Το εξώφυλλο του τεύχους
Το εξώφυλλο του τεύχους
Αφιερωμένο στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, είναι το πρώτο τεύχος του Δελτίου της ΟΓΕ για το 2015, που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες. Το σύνθημα με το οποίο τιμά η ΟΓΕ τη φετινή 8η Μάρτη, βρίσκεται στο εξώφυλλό του: «Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις».

«Το μήνυμά μας πρέπει να φτάσει πλατιά στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, στις γειτονιές, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς. Κριτήριό μας είναι οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν αυτές, με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επιστήμης, του φυσικού και παραγόμενου πλούτου», αναφέρει σε σχετικό άρθρο η πρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη.

Στην επέτειο της 8ης Μάρτη είναι αφιερωμένες και οι σελίδες του Πολιτισμού, με μια σύντομη ιστορική αναδρομή σε αυτή, αλλά και σε άλλους απεργιακούς αγώνες εργατριών και στη χώρα μας, στηριγμένη σε λογοτεχνικά κείμενα.

Ανάμεσα σε άλλα, το τεύχος περιλαμβάνει επίσης άρθρα για την Υγεία, το μητρικό θηλασμό, το δικαίωμα των γυναικών στη συνταξιοδότηση και την επίθεση που αυτό δέχεται. Επίσης, δημοσιεύεται μέρος των εισηγήσεων που έγιναν στην Ημερίδα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που οργάνωσε η ΟΓΕ τον περασμένο Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ