Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα «γλυκά μάτια» στην κυβέρνηση κάνει η ΓΣΕΕ

Τα «γλυκά μάτια» και στη νέα κυβέρνηση κάνει η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, σχολιάζει ότι «κινούνται σε θετική κατεύθυνση» και καλλιεργεί κλίμα αναμονής, αναφέροντας ότι «η αποσαφήνιση όμως των ειδικών διατάξεων και του χρόνου υλοποίησής τους θα κρίνουν το εύρος και την αποτελεσματικότητά τους».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η ΓΣΕΕ, ως γνωστός και γνήσιος εκφραστής του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, πιστή στη ρότα της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, άλλαξε απλώς χρώμα στο κουστούμι της και συντάχθηκε με τις προχτεσινές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Εχει ήδη πιάσει στασίδι στους "κοινωνικούς διαλόγους" που θα ακολουθήσουν, παζαρεύοντας τα ελάχιστα και πανηγυρίζοντας για τα ψίχουλα.

Οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη εμπειρία για το ρόλο και τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οπότε έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τι σημαίνει για τα δικαιώματά τους και τις διεκδικήσεις τους η στήριξη της ΓΣΕΕ στις κυβερνητικές προτάσεις. Το ΠΑΜΕ επαναφέρει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στους εργαζόμενους το διεκδικητικό πλαίσιο για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, που το Νοέμβρη βρήκε αποδοχή σε πάνω 1.000 σωματεία και μαζικούς φορείς με σύνθημα "δε θα ζήσουμε, δε θα συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταγμένη στην προσπάθεια να επιβάλει «σιωπητήριο» για την αντεργατική επίθεση(23/10/2019)
Ασφυκτικά γεμάτος ο χώρος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση(20/9/2019)
Επιδόματα αντί για πραγματικές αυξήσεις(22/9/2009)
Μαύρο στα κόμματα των «κοινωνικών εταίρων»(24/5/2009)
H κυβέρνηση «σπάει αυγά»... ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ... «τα κλωσάνε»!(13/7/2005)
Με τους Ευρωπαίους εργάτες, ενάντια στη συνδικαλιστική ελίτ(7/3/2003)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org