Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ΕΕ δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα

Η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά για τον τρόπο που ο λαός θα αποπληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας, με όποιο όνομα κι αν παρουσιαστεί η νέα συμφωνία. Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στη συζήτηση σχετικά με την αυριανή άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τονίζοντας τα εξής:

«Η Σύνοδος Κορυφής προετοιμάζει το έδαφος για ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, στο φόντο και των συζητήσεων περί διαπραγμάτευσης του νέου μνημονιακού προγράμματος για την Ελλάδα. Η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά για τον τρόπο που ο λαός θα αποπληρώσει το χρέος της πλουτοκρατίας, με όποιο όνομα κι αν παρουσιαστεί η νέα συμφωνία.

Εδώ μέσα πολλοί προσδίδουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χαρακτηριστικά που δεν έχει, γιατί αυτή είναι που υιοθετεί το 70% των μέτρων του μνημονίου που κατά τ' άλλα καταδίκαζε και διαβεβαιώνει ότι θα τηρεί τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και τα ματωμένα πλεονάσματα του Συμφώνου Σταθερότητας, του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ, που προϋποθέτουν τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και το "λιτό βίο" για το λαό.

Οι Ελληνες κομμουνιστές παλεύουν για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, που είναι ο αγώνας για ανάκτηση των απωλειών του λαού, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org