Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
Ασφυκτικά γεμάτος ο χώρος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση

Ασφυκτικά γεμάτος από νέους εργαζόμενους και συνδικαλιστές ήταν ο χώρος στο Εργατικό Στέκι, όπου έγινε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα, «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών. Οι νέοι εργαζόμενοι μαχητικά για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Πριν από την έναρξη των παρεμβάσεων προβλήθηκαν φωτογραφίες και video με τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ, κεφαλαίου, αλλά και τη μάχη που δίνει διαχρονικά και τώρα ενάντια στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Αλλωστε, αυτά τα ζητήματα σε συνδυασμό και δεμένα με την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος με ταξικό προσανατολισμό και προοπτική, βρέθηκαν στο επίκεντρο των απαντήσεων, που έδωσαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, και ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική και Συνδικαλιστική Δουλειά και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Οι παρεμβάσεις των ομιλητών έγιναν ανά ενότητες και συγκεκριμένα: «Πού βρίσκεται η διέξοδος», «Η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και η δράση των κομμουνιστών στα συνδικάτα», «Πώς επιδιώκεται να χτυπηθούν τα σύγχρονα δικαιώματα, να μπουν τα συνδικάτα στο "γύψο" μέσω του "επενδυτικού" νομοσχεδίου», «Η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και η στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για την υπονόμευση και την ουσιαστική ακύρωσή της», «Η απάντηση στα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι τα μέτρα "ηλεκτρονικό μητρώο" και "ηλεκτρονικό φακέλωμα" αντιμετωπίζουν τη νοθεία και τα φαινόμενα εκφυλισμού», «Τι έγινε στη ΓΣΕΕ και στην ΟΙΥΕ. Με ποιους μηχανισμούς παρεμβαίνει η συνδικαλιστική μαφία», «Πώς οργανώθηκε από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αυτή η μάχη στα Συνέδρια της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ».


(Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συζήτηση στο φύλλο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ