Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μαχητικό αγωνιστικό μήνυμα από χιλιάδες λαού και νεολαίας που κατέκλυσαν το Πάρκο Τρίτση

«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." (Ν. Χικμέτ), τον Σοσιαλισμό».

Η αισιοδοξία για τον κόσμο που μπορεί να αλλάξει και θ' αλλάξει, για την κοινωνία των σύγχρονων αναγκών μας, το σοσιαλισμό, που αποτυπώνει το φετινό κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», φωτίζει από χτες κάθε γωνιά της νεανικής πολιτείας που έχει στήσει με μεγάλο μεράκι η ΚΝΕ στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», γιορτάζοντας τα 45 χρόνια της μεγαλύτερης πολιτικής - πολιτιστικής εκδήλωσης νεολαίας.

45 χρόνια τώρα η μεγάλη γιορτή της νιότης μπορεί να γίνεται όλο και καλύτερη, όλο και πιο όμορφη, όλο και πιο μαζική. Δέκα χρόνια τώρα, εκεί, στην καρδιά των εργατογειτονιών της Δυτικής Αθήνας, στο Πάρκο που παίρνει ζωή από το Φεστιβάλ, που δίνει πνοή στον αγώνα για πάρκο ανοιχτό στο λαό και κλειστό στους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνουν το δικό τους καθιερωμένο πια ραντεβού χιλιάδες νέοι, μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι και πρακτικάριοι, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Ετσι και χτες, εκεί που χιλιάδες πλημμύρισαν από νωρίς κάθε γωνιά του Πάρκου, για να συζητήσουν, να περιηγηθούν στις μοναδικές εκθέσεις, να διασκεδάσουν αλλά και να ενώσουν τη φωνή τους, στέλνοντας μέσα από τη μεγάλη νεανική συνάντηση τη δική τους μαζική απάντηση.


Στέλνοντας - μέσα και από την πρωτοφανή συμμετοχή στη συζήτηση στο Εργατικό Στέκι - μήνυμα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στα συνδικάτα και τις Συλλογικές Συμβάσεις, μήνυμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της 24ης Σεπτέμβρη.

Στέλνοντας, μέσα και από τη συγκέντρωση εκατοντάδων υπογραφών, δυνατό μήνυμα σε κυβέρνηση, αστικά κόμματα και ιμπεριαλιστές: ΟΧΙ στις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά! Να μην ανανεωθεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις! Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ!

Δίνοντας απάντηση σε όσους ονειρεύονται ότι θα ξαναγράψουν την Ιστορία που έγραψαν με το αίμα τους οι λαοί - οι μεγαλύτερες στιγμές της οποίας περνάνε και μέσα από τις έξι πανέμορφες εκθέσεις του Φεστιβάλ και βέβαια την κεντρική, αφιερωμένη στην Κομμουνιστική Διεθνή με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από την ίδρυσή της - πως η Ιστορία δεν ξαναγράφεται με βρώμικο μελάνι, πως το σύνθημα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!» στοιχειώνει και θα στοιχειώνει τους εκμεταλλευτές.

Αλλά και παίρνοντας μια ανάσα, κουράγιο και δύναμη για τις μεγάλες μάχες που είναι μπροστά, μέσα από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τις μεγάλες συναυλίες, τα λαϊκά γλέντια, τα μοναδικά αφιερώματα με τη συμμετοχή και συμβολή δεκάδων καλλιτεχνών που συναντιούνται από χτες στις τέσσερις σκηνές του Φεστιβάλ.


Πλημμυρίζοντας τους χώρους, τα στέκια, τα περίπτερα του Φεστιβάλ, ανανεώνοντας το ραντεβού για σήμερα και για αύριο Σάββατο, οπότε και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Φεστιβάλ, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Εκεί, λοιπόν, στέλνοντας δυνατά το μήνυμα: ΤΩΡΑ με το ΚΚΕ! Ανατρεπτικά - τολμηρά - αισιόδοξα! Για τη νεανική έφοδο στο μέλλον, για τον νέο κόσμο, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.




ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «Κόκκινο Αερόστατο» στα Φεστιβάλ!(2018-08-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2015-10-07 00:00:00.0)
Ενα βήμα πριν... το 40!(2014-09-18 00:00:00.0)
Οι οργανώσεις της ΚΝΕ προετοιμάζουν τα Μαθητικά Φεστιβάλ(2013-04-13 00:00:00.0)
Να πλημμυρίσει το «πάρκο Τρίτση»!(2011-09-15 00:00:00.0)
Δυναμώνει η επικοινωνία με τη νεολαία(2000-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ