Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Αφιέρωμα σε έναν σπάνιο σύντροφο και καλλιτέχνη

Στα δεξιά της Κεντρικής Σκηνής, στο θεατράκι του Πάρκου «Αντ. Τρίτσης» βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο Χώρος του Πολιτισμού με το δικό του ιδιαίτερο πρόγραμμα, αλλά και με την έκθεσή του, που φέτος είναι αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη που είχε ταυτόχρονα τη διάσταση του διανοούμενου και του εργάτη... Ο λόγος για τον σύντροφο εικαστικό Γιάννη Σκαρπερό, που «έφυγε» πρόωρα, πριν από τέσσερα χρόνια, από τη ζωή. Εναν καλλιτέχνη που, συνδέοντας την πρωτοπόρα δράση, ανάμεσα στα άλλα και ως μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, με ένα πρωτοπόρο, σύγχρονο σε μορφή και περιεχόμενο καλλιτεχνικό έργο, αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε μέλος της ΚΝΕ, για κάθε προοδευτικό καλλιτέχνη.

Οι επισκέπτες διατρέχουν το έργο του Γιάννη Σκαρπερού μέσα από τους δεκάδες καμβάδες του που εκτίθενται, με ιδιαίτερα εντυπωσιακούς τους πίνακές του με τους εργάτες. Παράλληλα, όμως, εκτίθενται και πάρα πολλά σκίτσα του και μελέτες του, σχέδια για προσκλήσεις, αφίσες και λογότυπα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μνημονεύεται η συμβολή του στα μνημεία του ΔΣΕ στη Λυκόραχη και σε άλλα μνημεία στην Ικαρία και το Περτούλι, παρουσιάζονται τα σκηνικά που είχε φτιάξει για θεατρικές παραστάσεις του Κόμματος το 2013, αλλά και η ιδιαίτερη συμβολή του στα Φεστιβάλ της Οργάνωσης, όπως και η φροντίδα του για τους νέους καλλιτέχνες.

Στον Χώρο του Πολιτισμού λειτουργεί επίσης περίπτερο, όπου προβάλλεται το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, που λειτουργεί στην οδό Τροίας 36 στην Αθήνα. Οι επισκέπτες ενημερώνονται για τις πολιτιστικές ομάδες που στεγάζονται εκεί, για τους χώρους του, αλλά και τα μαθήματα και τα σεμινάρια που γίνονται κάθε χρόνο. Στο Στέκι και τη λειτουργία του θα είναι αφιερωμένη εξάλλου και η αυριανή, τελευταία μέρα του Φεστιβάλ στο πρόγραμμα του Χώρου του Πολιτισμού, όπου στο θεατράκι θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους ομάδες που έκαναν πρόβες και μαθήματα στο Στέκι όλη τη χρονιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ