Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιδόματα αντί για πραγματικές αυξήσεις

Αύξηση του «εκλογικού επιδόματος» που παίρνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους οι οποίοι θα απασχοληθούν τη μέρα των εκλογών, ζήτησε χτες η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ από τον υπουργό Εσωτερικών, Σπ. Φλογαΐτη. Ενα από τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας ήταν ότι φέτος δε δόθηκαν αυξήσεις στους μισθούς.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ σηκώνει το ζήτημα των αυξήσεων που «καίει» τους εργαζόμενους, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, εγκλωβίζοντας όμως τους εργαζόμενους στη λογική των επιδομάτων. Κρύβονται έτσι οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρόνια τώρα εφαρμόζουν εισοδηματική πολιτική λιτότητας. Οι ευθύνες της ίδιας της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία, αν ενδιαφερόταν πραγματικά για τις ανάγκες των εργαζομένων, θα προχωρούσε στην οργάνωση του αγώνα τους για τη διεκδίκηση μισθών που ανταποκρίνονται σε αυτές. Αντί για αυτό επιλέγει να αποδεχτεί το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, τις αυξήσεις ψίχουλα που συνυπογράφουν οι αντίστοιχες δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ, τη διαιώνιση του καθεστώτος ομηρίας των χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας στους δήμους και όχι μόνο.

Ταυτόχρονα, στηρίζει την επιδοματική πολιτική, αρθρώνοντας αιτήματα όπως το συγκεκριμένο, η οποία ενισχύει τους πελατειακούς μηχανισμούς, διαιρεί τους εργαζόμενους και τους κρατά δέσμιους των κομμάτων της εξουσίας, για μια χούφτα ψίχουλα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο αποπροσανατολιστικά λειτουργεί ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός για τους εργαζόμενους, επιχειρώντας να τους εγκλωβίζει σε διλήμματα που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές τους ανάγκες.

Και από αυτό το γεγονός οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να καταδικάσουν τις τακτικές αποπροσανατολισμού που χρησιμοποιούν. Αποδυναμώνοντας τα κόμματα του κεφαλαίου - των οποίων είναι μέρος οι δυνάμεις αυτές - και ενισχύοντας το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ