Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ
Νίκη για το «Κόμμα του απλού ανθρώπου»

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Το «Κόμμα του απλού ανθρώπου» (Aam Aadmi Party - ΑΑΡ), του πρώην δημοσίου υπαλλήλου Αρβιντ Κεζριουάλ, πέτυχε μια σαρωτική νίκη στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη τοπικής κυβέρνησης στην πολιτεία του Νέου Δελχί, στην Ινδία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ΑΑP φαινόταν ότι θα εξασφαλίσει 67 από τις 70 έδρες του τοπικού κοινοβουλίου. Τον Κεζριουάλ συνεχάρη και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, του οποίου το κόμμα ήρθε δεύτερο. Αναλυτές ερμήνευσαν τα αποτελέσματα ως αποδοκιμασία της κυβέρνησης Μόντι.

Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν ότι οι διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού προχωρούν και στην Ινδία. Το ΑΑP -που ιδρύθηκε το 2011- δημιουργήθηκε με «σημαία» την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη στήριξη του «υγιούς ανταγωνισμού», της «διαφάνειας» κτλ. Στο πρόγραμμά του προτάσσει την υπεράσπιση των «τίμιων επιχειρήσεων», την απλοποίηση των διαδικασιών δημιουργίας μιας εταιρείας, την προώθηση έργων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας, την προώθηση της ελαστικής απασχόλησης.

Πρωτοστατεί στην καλλιέργεια αυταπατών για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας, με προτάσεις, για παράδειγμα συνύπαρξης δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων και τη δέσμευση ότι «θα βελτιώσει την ευθύνη των ιδιωτικών παρόχων Υγείας, υποχρεώνοντας τα ιδιωτικά νοσοκομεία να επιδεικνύουν και να παρατηρούν ένα χάρτη με τα δικαιώματα των ασθενών και να επιδεικνύουν τα ποσοστά και τις τιμές χρέωσης των διαφόρων υπηρεσιών. Να εξασφαλίσει ότι η ιδιωτική Υγεία, που θα επιδοτείται από την κυβέρνηση, θα τιμά τις δεσμεύσεις της απέναντι στον απλό άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ