Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προτροπές

Εγραψε χτες η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο: «Οταν η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση, οφείλουμε όλοι να είμαστε υπεύθυνοι και συνετοί. Κανείς δεν δικαιούται να επιχαίρει αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Για τη δική μας χώρα μιλάμε, η ευημερία και ασφάλεια της οποίας είναι πάνω από κόμματα και πρόσωπα. Η σημερινή αντιπολίτευση πρέπει να στηρίξει τους όποιους ορθούς κυβερνητικούς χειρισμούς... Η στροφή στη λογική είναι προς το συμφέρον όλων. Η διαπραγμάτευση είναι εθνική υπόθεση». Τα «Νέα», επίσης, χτες, στο κύριο άρθρο έγραφαν: «Τόσο η ΝΔ όσο και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς δεν έχουν την πολυτέλεια να παραμένουν σε γραμμή άρνησης της πραγματικότητας. Κανονικά, οφείλουν να συνδράμουν τη νέα προσπάθεια διαπραγμάτευσης... σε ένα εθνικό μέτωπο κατά του Μνημονίου».

Ολα τα πρώτα ονόματα του αστικού Τύπου ομονοούν ότι η κυβέρνηση χρειάζεται τη στήριξη όλου του αστικού πολιτικού κόσμου και προτρέπουν σ' αυτό. Αλλωστε, η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης σε όφελος του κεφαλαίου γίνεται. Αυτή είναι γι' αυτούς η λεγόμενη «εθνική υπόθεση».

Ο λαός όμως δεν έχει σε τίποτα να ωφεληθεί. Αντίθετα, είναι αυτός που πληρώνει το χρέος. Ο λαός πρέπει, διεκδικώντας όλες τις απώλειες που είχε την περίοδο της κρίσης, να διεκδικεί την κατάργηση όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, ικανοποίηση των αναγκών του, κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org