Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Βάζει πλάτη για την καπιταλιστική ανάκαμψη

Στήριξη στην κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσουν τα παζάρια με τους πιστωτές και μέσω ενός συμβιβασμού με τους δανειστές να επιστρέψει η «ομαλότητα» στην καπιταλιστική οικονομία, δίνει (και) το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας στο «Star» ο Ευ. Βενιζέλος είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να είμαστε σοβαροί, οργανωμένοι, συστρατευμένοι και να πάμε τη χώρα στην έξοδο από το μνημόνιο, στην ομαλότητα. Δεν θέλω να αποτύχει η κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε να υπάρχει εθνική στρατηγική και εθνική συναίνεση». Επέμεινε ότι «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση ιδίως στην διεθνή δραστηριότητά της» και ότι «προς τα έξω πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Ωστόσο, εξέφρασε την ένστασή του, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, αλλά ένα «παιχνίδι εντυπώσεων» και επαφές περιφερειακού χαρακτήρα. «Ολα αυτά είναι προκαταρκτικά, δεν έχουμε μπει στο κυρίως θέμα», είπε, και σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει γίνει επαφή με το ΔΝΤ.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, για την Ελλάδα, ο Βενιζέλος επεσήμανε ότι έχουν ειπωθεί ξανά και εκτίμησε ότι είναι μια δήλωση που στηρίζει ρητορικά και φιλικά τη χώρα, όμως δεν θα έχει επίπτωση στη συμπεριφορά του ΔΝΤ.

Μπρος στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Βενιζέλος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το ενδιαφέρει εάν ο Πρόεδρος θα προέρχεται από την κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερά, και ότι «θα συμφωνήσουμε σε έναν συναινετικό Πρόεδρο που δεν θα είναι όμως προϊόν παρασκηνιακών διεργασιών και δεν θα θέλαμε να υπάρχουν ίχνη τυχοδιωκτισμού». Επέμεινε ότι εάν πρόκειται να προταθεί ενεργό στέλεχος κόμματος, πρέπει να συμφωνεί το κόμμα του και πως «αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, ο κ. Αβραμόπουλος αναμφισβήτητα έχει τα προσόντα να είναι ΠτΔ, εφόσον συμφωνήσει το κόμμα του».

Τόνισε, τέλος, ότι είναι οριστική η απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε συνέδριο που θα γίνει το Μάη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ