Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλά κρατεί η προεδρολογία

Με το όνομα του Δ. Αβραμόπουλου να κυριαρχεί

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων για την πρόταση της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας τα σενάρια καλά κρατούν. Στο πλαίσιό τους κυκλοφόρησε η φήμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να προτείνει για το αξίωμα τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος όμως έσπευσε με δήλωσή του να ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το έργο που επιτελεί στην Αλβανία.

Ορισμένοι ερμηνεύουν τη διαρροή τέτοιων φημών σαν προσπάθεια να πάψει να μονοπωλεί την προεδρολογία το όνομα του Δ. Αβραμόπουλου, που θεωρείται ότι έχει κλειδώσει. Η συγκεκριμένη πρόταση συναντά ορισμένες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη του, αλλά και από τουλάχιστον δύο βουλευτές του, την Ιωάννα Γαϊτάνη και τον Δ. Κοδέλα, που εκφράστηκαν δημοσίως κατά της σκέψης να προταθεί για ΠτΔ ο Δ. Αβραμόπουλος.

Στο ζήτημα δεν παρέλειψαν να παρέμβουν οι ΑΝΕΛ, με τη βουλευτή τους Σταυρούλα Ξουλίδου να αντιπροτείνει, μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα», έναν άλλο άνθρωπο της Εκκλησίας. «Θα ήθελα έναν ΠτΔ που δεν θα είναι ανδρείκελο και μαριονέτα (...) ό,τι του πηγαίνει η Βουλή να μην το υπογράφει με κλειστά μάτια (...) Αυτό που γινόταν τον τελευταίο καιρό, με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πρέπει να σταματήσει (...) Θα το ήθελα πάρα πολύ (...) να είναι ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο. Αν με ρωτούσαν, θα είχα να το πω κιόλας. Θα πρότεινα τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό. Για το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου δεν έχει γίνει καμία κουβέντα και κατά την άποψή μου, όταν συζητείται ένα πρόσωπο, καίγεται κιόλας», ανέφερε.

Να σημειώσουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει την Παρασκευή, 13 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ