Πέμπτη 29 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 5 Φλεβάρη ανοίγει η νέα Βουλή

Στις 5 Φλεβάρη, όπως άλλωστε προβλέπει και το Προεδρικό Διάταγμα, «ανοίγει» η Βουλή με την ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής που οριστικοποιήθηκε χτες, στις 6 Φλεβάρη θα ακολουθήσει η εκλογή του Προεδρείου της Βουλής, που θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις: Στην πρωινή συνεδρίαση θα εκλεγεί το προεδρείο της Βουλής και στην απογευματινή τα μέλη του προεδρείου.

Στις 7 και 8 Φλεβάρη, Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα, και την Δευτέρα 9 του μήνα, θα γίνει η παρουσίαση και η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας, δηλαδή της 9ης Φλεβάρη.

Θα ακολουθήσει στις 13 Φλεβάρη η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου απαιτούνται 180 βουλευτές. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, μετά από πέντε μέρες γίνεται δεύτερη ψηφοφορία. Σε αυτήν τη φάση απαιτούνται 151 ψήφοι. Αν και αυτό δε γίνει κατορθωτό, ακολουθεί τρίτη ψηφοφορία οπότε και Πρόεδρος εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ